ChristenUnie blij met drugsvrij jeugdcentrum

Wij hebben altijd al gezegd dat je roken en blowen niet moet toestaan in een jongerencentrum,” zegt fractievoorzitter van de ChristenUnie. Evenals Burgerbelangen (BBA) heeft zij altijd voor gepleit voor drugsvrije jongerencentra. Zij is dan ook blij dat er voor beide slechte gewoonten in het nieuwe centrum aan Zetterij geen plaats zal zijn.  Eerder liet de gemeenteraad blowen toe in de bestaande jongerencentra. Maar dat aan de Zetterij wordt een Podium voor talentontwikkeling, constateert Koops. “Jongeren zullen er actief worden aangespoord eigen talenten te ontwikkelen en te laten zien aan de samenleving.”

 

Koops: “Ik ben blij dat er nu eindelijk experts zijn geraadpleegd in een Expertmeeting en dat daar nu naar wordt geluisterd. Verder vinden wij het belangrijk dat er verschillende ruimten komen, zodat diverse doelgroepen er tegelijkertijd van gebruik kunnen maken.  

De ChristenUnie zegt verder verheugd te zijn dat ook experts een jongerencentrum niet als oplossing voor overlast zien. Eerder waren andere partijen in de gemeenteraad tegen rrnn rook- en blowverbod, omdat zij meenden dat jongeren de centra dan zouden mijden en op straat voor overlast zorgen. Een aantoonbaan failliete gedachte, hebben volgens Koops experts nu vastgesteld. “De ChristenUnie en BBA die steeds bestreden en het een non-argument genoemd. Het was een op geen enkel onderzoek gebaseerde aanname. Nu krijgen wij gelijk van Arcades. Ik hoop dat de andere partijen zullen inzien dat het een foute stap was blowen en roken toe te staan in de jeugdcentra. Die beslissing moet worden teruggedraaid”, zegt Koops. “73% van de jeugd rookt niet. Denk ook eens aan hen.”

Lees ook:Geen drugsverbod in jongerencentra
Lees ook:ChristenUnie: geen rookvoorziening in jongerencentrum
Lees ook:Meerderheid gemeenteraad tegen softdrugs in jongerencentra
Lees ook:Jongerencentra worden drugsvrij
Lees ook:Veenboer (PvdA) blij met jeugd- en gezinsbeleid Rouvoet

2 reacties op “ChristenUnie blij met drugsvrij jeugdcentrum

  1. David de Jong

    Dank voor de eer, Jacqueline Koops/Johan Bos BBA hier te noemen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

    Gewoon feitjes, he.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.