Vrijwilligersdagen Portugese begraafplaats

266px-Beth_Haim_Graeber1Vrijwilligers kunnen voor het onderhoud daar weer aan de lag op de Portugees-Israëlitische begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk. De vrijwilligersdagen zijn gepland op de woensdagen 18 oktober en 8 november van 09.00 uur af, tot zonsondergang. Het David Henriques de Castrofonds zorgt om 12.30 uur voor een koshere lunch in het Vegahuis (zeg maar de aula).

Beth Haim is een Rijksmonument uit 1614 met monumentale marmeren zerken, midden in Ouderkerk aan de Amstel. De zerken vertellen de rijke en bewogen geschiedenis van de Portugese Joden die zich begin 17e eeuw in ons land vestigden.

Op de vrijwilligersdagen helpt men als vrijwilliger een dag, een ochtend, een middag of een paar uur onder begeleiding met het onderhoud. De financiering van het jaarlijks onderhoud van het 4 ha grote terrein is een punt van zorg. De steun van een ieder die Beth Haim een goed hart toedraagt, blijft onontbeerlijk om de begraafplaats toegankelijk te houden voor een breed publiek.

Schoonmaken

Degenen die komen helpen, hoeven niets mee te nemen. Hen wordt geadviseerd regenlaarzen of stevige schoenen aan te doen, want het terrein kan hier en daar drassig zijn. Op prijs wordt gesteld als de mannen hun hoofd bedekken, bijvoorbeeld met een pet of muts.

De vrijwilligers houden zich onder meer bezig met schoonmaken van de zerken, maaien van de strook langs de sloot Julianalaan, het uitdiepen van greppels op de begraafplaats, verzamelen van takken en die verwerken in houtrillen, het onkruid vrijmaken van de haagvoet, schoonmaken van zichtas op zerkenveld, verwijderen van stamschot van knotbomen en van hedera van bomen, het onkruid vrij maken van klinkerverharding, het schoonmaken van banken trappen, hekken, poorten, bruggen, vlonders en van het oorlogsmonument.

Wie mee wil helpen kan zijn of haar komst aankondigen, met vermelding van de tijd dat men denkt te komen, via [email protected].

De ingang ligt aan Kerkstraat 10.

 

 

Lees ook:Weer vrijwilligersdagen Joodse begraafplaats
Lees ook:Vrijwilligersdagen op Beth Haim
Lees ook:Vrijwilligers op Portugees Joodse begraafplaats
Lees ook:Begraafplaats Beth Haim vraagt vrijwilligers
Lees ook:Weer vrijwilligers gevraagd voor Beth Haim

Eén reactie op “Vrijwilligersdagen Portugese begraafplaats

  1. Rotary-vriendje

    Nou kijk, dit vind ik inderdaad zeer geschikt werk voor vrijwilligers. Eervol werk en respectvol naar de overledenen. En als die onverhoopt niet gevonden worden loopt daar geen bloed uit. Maar niet als handen aan het bed in verpleeghuizen e.d.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.