Weer vrijwilligers gevraagd voor Beth Haim

Vrijwilligers kunnen woensdagen 5 en 19 april weer helpen op de Portugees-Israëlietische begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk. Er ligt nu veel afvalhout en dat gaat aan kleine groep aanstaande woensdag opruimen. Er komt dan een trekker en een grote kruiwagen om het hout te verslepen. Om 09.00 wordt begonnen met de klus en wie nog wil helpen kan zich bij de groep vrijwilligers voegen. Maar op woensdag 19 april is er nog meer te doen. Men kan een dag, ochtend of middag komen helpen met het onderhoud, onder deskundige begeleiding.

De begraafplaats is een uit 1614 stammend Rijksmonument, met monumentale marmeren zerken. Zij vertellen iets over de rijke en bewogen geschiedenis van de Portugese Joden die zich begin 17e eeuw in ons land vestigden. De financiering van het jaarlijks onderhoud van het 4 hectare grote terrein is een punt van zorg. De steun van een ieder die Beth Haim een goed hart toedraagt blijft onontbeerlijk om de begraafplaats toegankelijk te houden voor een breed publiek.

Voor gereedschap en materiaal wordt gezorgd en omstreeks 12.30 uur staat er een kosjere lunch klaar in het Vegahuis. Wie komt helpen heft niets mee te nemen maar wordt wel geadviseerd regenlaarzen of stevige schoenen aan te doen, omdat het terrein hier en daar drassig kan zijn. Ook wordt op prijs gesteld als de mannen hun hoofd bedekken, bijvoorbeeld met een pet of muts.

 Aanmelden

Het onderhout omvat onder meer: Schoonmaken zerken; Maaien strook langs de sloot Julianalaan; Uitdiepen van greppels op de begraafplaats; Takken verzamelen en verwerken in houtrillen; Onkruid vrijmaken van de haagvoet; Schoonmaken van zichtas op zerkenveld; Stamschot verwijderen van knotbomen; Hedera verwijderen uit bomen; Onkruid vrijmaken van klinkerverharding; Opslag van bomen verwijderen in natuurontwikkeling; Schoonmaken van banken, trappen, hekken, poorten, bruggen en vlonders; Schoonmaken oorlogsmonument.

Wie komt, wordt verzocht dat aan te kondigen, met vermelding van de tijd dat men denkt te komen, via [email protected] Vooral voor de lunch is dat erg handig. Men is welkom van 09.00 uur tot zonsondergang. De ingang ligt aan Kerkstraat 10.

 

 

Lees ook:Vrijwilligersdagen op Beth Haim
Lees ook:Vrijwilligers op Portugees Joodse begraafplaats
Lees ook:Weer vrijwilligersdagen Joodse begraafplaats
Lees ook:Begraafplaats Beth Haim vraagt vrijwilligers
Lees ook:Vrijwilligersdagen Portugese begraafplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.