Gebouw aan Bella Donna wint architectuurprijzen

Bella-Donna--c-Jannes-Linders[1]Alweer dagen geleden zijn de winnaars bekendgemaakt van de Amstelveense Architectuurprijs. Volgens B&W vonden die de strijd er om heel belangrijk, maar haast om de wereld bekend te maken met de uitslag hadden zij niet. De architecten van het kantoor aan de Bella Donna (categorie ‘overige gebouwen’) sleepten zowel de Publieksprijs als de Vakjuryprijs binnen, werd vorige week bekend. In de categorie ‘woongebouwen’ (eengezinshuizen en flats) koos de Vakjury voor de studentenwoningen aan de Laan van Kronenburg, het publiek in grote meerderheid voor een woning aan de Vierlingsbeeklaan, die overigens ook de vakjury wel was opgevallen.

De bekende Indiase architect en stedenbouwkundige Ashok Bhalotra hield vooraf gaande aan de uitreiking een lezing. De Publieksprijs werd bepaald door het aantal stemmen dat op dichtbij.nl is uitgebracht. Andere media werden er niet bij ingeschakeld. In totaal zijn op de gebouwen en de woningen ruim 1500 stemmen uitgebracht. Het huis aan de Vierlingsbeeklaan (ontwerp van bewoner Scheffmann en architect Korver) en het grondig verbouywde kantoor aan de Bella Donna (ontwerp Bethem Crouwel Architecten) waren de absolute favoriet onder de stemmers.

 

Winnaars van jury- plus publieksprijs voor Bella Donna met juryvoorzitter Indira van 't Klooster

Winnaars van jury- plus publieksprijs voor Bella Donna met juryvoorzitter Indira van ‘t Klooster

De prijzen, een sculptuur van de Amstelveense kunstenares Annette van Waaijen, werden uitgereikt door wethouder Ruimtelijke Ordening John Levie, die maar weer eens zei trots te zijn. Deze keer op wat er de laatste jaren in Amstelveen is gebouwd. “De Architectuurprijs is een mooie gelegenheid dat onder de aandacht te brengen van groter publiek.”

De vakjury, onder leiding van publiciste Indira van ‘t Klooster bekroonde de studentenwoningen in de Laan van Kronenburg (ontwerp STUDIONINEDOTS) en was het met het publiek eens wat betreft het kantoor aan de Bella Donna. De jury noemde Bella Donna zeer innovatief en een voorbeeld voor andere Amstelveense gebouwen. De studentenwoningen aan de Laan van Kronenburg werden door de jury geroemd om ‘maximaal resultaat met bescheiden middelen’.

Onder de stemmers op dichtbij.nl die ook hun motivatie vermeld hadden, werd een dinerbon voor vier personen verloot. De loting werd verricht door Anton Cuntz, de eigenaar van restaurant Kronenburg.

De Architectuurprijs is een initiatief van de gemeente Amstelveen, in samenwerking met het Amstelveens Nieuwsblad en www.dichtbij.nl en wordt gesponsord door AM Vastgoedontwikkeling BV, Bouwfonds Ontwikkeling, Eigen Haard en Bouw- en aannemingsbedrijf de Heemraad BV.

Lees ook:Architectuurprijs voor woningen Jan Lievensweg
Lees ook:Stemmen voor lokale architectuurprijs
Lees ook:Stemmen voor architectuurprijs
Lees ook:Japanse tabaksgigant in voormalig Wella-pand
Lees ook:Drie ‘beste zakenrestaurants’ in Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.