Architectuurprijs voor woningen Jan Lievensweg

Donderdag 16 november zijn in het Cobra Museum de winnaars bekendgemaakt van de tweede Amstelveense Architectuurprijs. In de categorie ‘woningen’ wees de vakjury de appartementen aan de Jan Lievensweg van architectenbureau Studioninedots als winnaar aan. In de categorie ‘gebouwen’ ging de eerste plaats naar het VU Sportcentrum van Slangen en Koenis Architecten.

Voor de categorie ‘woningen’ zat het publiek grotendeels op een lijn met de vakjury. Het dubbele woonhuis aan de Amsteldijk, bij de vakjury goed voor een tweede plaats, ging er met de Henk Jan Oostlander publieksprijs vandoor. Over de categorie ‘gebouwen’ hadden de vakjury en de publieksjury totaal uiteenlopende meningen. Het publiek koos in grote meerderheid voor de Brede School Roelof Venema van CITA Architecten.

Na een welkomstwoord door stadsbouwmeester Marijn Schenk en een lezing door architecte Marianne Loof werden de winnaars bekendgemaakt. In totaal zijn voor de Publieksprijs, dit jaar omgedoopt tot Henk Jan Oostlander prijs, meer dan 700 stemmen uitgebracht. De prijzen, een sculptuur van de Amstelveense kunstenares Annette van Waaijen, werden uitgereikt door wethouders Peter Bot en Maaike Veeningen.

 Mooie gebouwen

“Ook de afgelopen vier jaar zijn er weer veel mooie gebouwen bijgekomen in Amstelveen. De Architectuurprijs is een mooie gelegenheid om onze inwoners hierover hun waardering te laten uitspreken. We zijn blij dat er zoveel stemmen zijn uitgebracht.”

Vakjuryprijs Gebouwen:

1. VU Sportcentrum (Slangen+Koenis Architecten)

2. Centrumgebied Uilenstede (NEXT Architects)

3. Stadsverwarmingsstation Eneco (Architectenbureau Schutter)

Vakjuryprijs Woningen:

1. Appartementen Jan Lievensweg (Studioninedots)

2. Dubbel woonhuis Amsteldijk (Woltjer Berkhout)

3. Drive In Woning Straat van Sicilië (ENZO Architectuur)

Henk Jan Oostlander Publieksprijs gebouwen:

1. Brede School Roelof Venema (CITA Architecten)

2. 2E Montessori / Parcival School (Rudy Uytenhaak + partners

3. Wagener Stadion (IAA Architecten)

Henk Jan Oostlander Publieksprijs woningen:

1. Dubbel woonhuis Amsteldijk (Woltjer Berkhout)

2. Drive In Woning Straat van Sicilië (ENZO Architectuur)

3. Woningen Lindenlaan/Olmenlaan (Stefanova Architecten)

Lees ook:Gebouw aan Bella Donna wint architectuurprijzen
Lees ook:Stemmen voor lokale architectuurprijs
Lees ook:Stemmen voor architectuurprijs
Lees ook:Weer vier wietplantages opgerold
Lees ook:Vier prijzen voor amateurkunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.