Stemmen voor lokale architectuurprijs

Foto: amstelveenweb.com

Hoewel smaken verschillen kan iedereen in Amstelveen nu toch vertellen wat hij het mooiste pand in de stad vindt. Het gebouw dat de meeste stemmen krijgt, wordt bekroond met de lokale architectuurprijs 2017. Men kan tot donderdag 21 september reageren via [email protected] Er komt zowel een jury- als een publieksprijs.

Het is een initiatief van de gemeente. Men kan kiezen in twee categorieën: Woongebouwen (woonhuizen, appartementengebouwen) en overige gebouwen (kantoren, schoolgebouwen etc.). Liefst ziet de gemeente bij de stem voor een bepaald gebouw ook een foto ervan. In elk geval moet het juiste adres er wel bij staan.

Voorwaarden zijn dat de gebouwen in of na 2014 zijn gebouwd en in de gemeente Amstelveen liggen. Men mag zowel één als meer objecten aanmelden en de keuze ook motiveren (maar dat hoeft niet).

De inzendingen worden beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van Xander Karskens, artistiek directeur van het Cobra Museum. Die maakt in oktober voor beide categorieën een selectie bekend. Daarna kan men stemmen Publieksprijs. Op donderdag 16 november vindt de uitreiking plaats van zowel de Publieksprijs als de Juryprijs.

 

Lees ook:Stemmen voor architectuurprijs
Lees ook:Architectuurprijs voor woningen Jan Lievensweg
Lees ook:Gebouw aan Bella Donna wint architectuurprijzen
Lees ook:Stemmen voor ondernemer van het jaar
Lees ook:Finale Ondernemer van het Jaar bij KPMG

Eén reactie op “Stemmen voor lokale architectuurprijs

  1. Frank Bikker

    Het is wel niet conform de regels, maar ik zou graag het Jagershuis willen voordragen.
    En wel vanwege de volgende redenen;
    Het past volledig in de daar al aanwezige architectuur en dorpsaanzicht, zowel gezien vanaf Amstelveense zijde als Ouderkerkse zijde.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.