Japanse tabaksgigant in voormalig Wella-pand

CRF-basisdefcompleet!.inddDe gemeente mag dan een gezonde leefstijl voorstaan, waarbij roken volgens velen niet hoort, zij is toch wel heel blij met de komst van het Nederlandse hoofdkantoor van de Japanse tabaksinternational JTI (Japan Tobacco International). Er is een huurcontract gesloten voor 3400 vierkante meter kantoorruimte aan de Bella Donna 4. Twee karakteristieke gebouwen zijn daar gerenoveerd tot een modern kantoor. Voorheen was in één ervan ‘Wella’ gehuisvest.

De architecten van Benthem Crouwel hebben de groene ligging als uitgangspunt genomen bij het plan voor duurzame herontwikkeling. De ruimtelijke werking van hoge plafonds is gecombineerd met energiezuinige klimaatinstallaties. In de glazen gevels zit een soort kartelvorm waar de dichte zijden zo zijn geplaatst dat de impact van de zon wordt verminderd. Daarnaast wordt er o.a. gebruik gemaakt van warmte – koude opslag, zonne-energie en vloerverwarming en koeling. Behalve lage energielasten ontstond daardoor ook een aangename werkomgeving. Het gebouw heeft het GreenCalc + A-label ontvangen en een groenverklaring van Agentschap NL


Wethouder Jan-Willem Groot van Duurzaamheid en Economische Zaken (CDA), die vorige week nog meldde dat er – qua omvang van de gebruikte vierkante meters – zo ongeveer net zoveel bedrijven komen als gaan in de gemeente, l  Jan-Willem Groot (CDA) zegt “bijzonder tevreden” te zijn over de renovatie van de gebouwen. “Het unieke architectonische ontwerp van de panden is in tact gebleven en toch vonden grote veranderingen plaats. Hierdoor is het gebouw nu bijzonder energiezuinig.” JTI is, na Nestlé en Huawei, het derde grote bedrijf dat zich in korte tijd in Amstelveen heeft gevestigd, constateert Groot.

“JTI, als één van de leidende tabaksfabrikanten in de wereld, investeert in de toekomst door haar huidige en toekomstige medewerkers een inspirerende omgeving te bieden met een duurzame herontwikkeling van het kantoorgebouw en design,” zegt General Manager Martyn Griffiths van het bedrijf.

Tabaksfabrikant JTI heeft zijn internationale hoofdkantoor in het Zwitserse Genève en vestigingen in meer dan 73 landen. Het kantoor in Amstelveen is samen met het kantoor in Strombeek (België) mede verantwoordelijk voor de markt in de Benelux. Er werken op dit moment circa 120 mensen. JTI heeft in 2013 het predicaat ‘Top Employer Europe’ ontvangen.

 

Lees ook:KPMG-gebouw mogelijk omgevormd tot woon- en / of zorgcentrum
Lees ook:Koreaans bedrijf in Kronenburg
Lees ook:Stukje leegstand weg door komst Nestlé
Lees ook:Gemeente: Braak liggend terrein had nu eenmaam kantoorbestemming
Lees ook:Openbaar groen bij Zwitserleven wordt parkeerterrein

Eén reactie op “Japanse tabaksgigant in voormalig Wella-pand

  1. frank bikker

    Toch leuk dat dit verhuurd is, maar het is jammergenoeg maar 3400 van de 142000 vierkante meters die leeg staan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.