Bibliotheek zoekt ontwerpers

 

Flexikast, ontwerp van Lady Penelope

Flexikast, ontwerp van Lady Penelope

Samen met Art Partner is Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein op zoek naar designs met een verhaal. De zogenoemde ‘Call-for-design’ gaat ervan uit dat design zich thuis voelt in een wereld van verhalen. Er worden jonge ontwerpers gezocht die een deel van de verbouwde bibliotheek willen inrichten en vormgeven. Het gezochte ontwerptalent moet een ruimte van 25 á 35m2 inrichten met eigen werk. Bestaand werk, nieuw werk, een combinatie of werk gericht op een bepaald thema. De bibliotheek verwacht actief gebruik van de ruimte en is dus vooral op zoek naar ontwerpers van meubels en ruimtes. Het is ook mogelijk een thema binnen de bibliotheek te onderzoeken en op basis daarvan de ruimte in te richten.

De bibliotheek zegt door de samenwerking met ontwerpers de waarde van kunst, creativiteit, verbeeldingskracht en het maakproces te willen laten zien aan het publiek. Met het Amstelveense bedrijf Art Partner worden designmeubels en objecten gelinkt aan boeken en geluid. Directrice Christine Kempkes bezocht dit jaar de Dutch Design Week in Eindhoven en zegt daar te zijn geraakt door het talent, de sfeer, de energie, de creativiteit en de verhalen achter de ontwerpen. “Ik hoop dat gevoel voor onze bezoekers in onze bibliotheek te kunnen brengen”.

Tot juni 2014 wordt de speciale ruimte elk kwartaal opnieuw ingericht door een ontwerper of collectief van ontwerpers. Hierdoor wisselt zowel het aanzien van de ruimte als de gekoppelde boekencollectie.  De bibliotheek aan het Stadsplein wordt momenteel grondig verbouwd. Na de opening half juni wordt wisselende expositie van meubelontwerpers gestart. Art Partner draagt kandidaten aan en samen met het inspiratieteam van de bieb worden exposanten gekozen. De geëxposeerde stukken koppelt de bibliotheek weer aan een speciale boeken- en muziekcollectie. Ontwerpers kunnen contact opnemen met Peter van den IJssel van Art Partner: [email protected]

Lees ook:‘Reshaping the Every Day’ in bieb
Lees ook:Bieb vraag aandacht voor schoonheid ‘t alledaagse
Lees ook:Lezing en over design in bibliotheek
Lees ook:‘Brandhout’ als ontwerpen in bibliotheek
Lees ook:Designavond over Zuid-Afrika in de bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.