‘Reshaping the Every Day’ in bieb

3 vazen ringen - Curious Vase - Mianne de Vries_500Acht jonge kunstenaars exposeren tot 22 juli in de bibliotheek aan het Stadsplein onder de titel Reshaping the Every Day. De opening vindt op 4 juni plaats, van 20.00 – 22.15 uur.  Paulien Routs, winnaar van de TWOTY,  houdt dan een verhaal en gaat in gesprek met de ontwerpers. 

Routs won vorig jaar de TrendWatcher Of The Year award (TWOTY) en werd gekozen voor de Hot100 van het Nieuwe Instituut. Ze noemt zichzelf een creative trend and design researcher en werkt o.a. met Pauline van Dongen en Christine Boland. 
In ‘Reshaping The Everyday’ werpt een nieuwe lichting product ontwerpers van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) een nieuw licht op het vak.

Ze combineren ambacht met de nieuwste technieken en laten de toeschouwer op een andere manier naar alledaagse producten kijken. Gewoontes worden doorbroken en producten krijgen nieuwe waarden. Design met humor, design met een twist, maar vooral design vanuit een grote betrokkenheid.

De expositie varieert van een jeansfabriek tot een vaas die kapot moet om tot een diepere laag door te dringen. Inschrijving voor de openingsavond met de lezing via: [email protected] 

In de vernieuwde bibliotheek wordt elke drie maanden een ‘ruimte met een verhaal’ ingericht door een jonge ontwerper, in samenwerking met Art Partner. De bibliotheek wil met deze exposities de waarde laten zien van kunst, creativiteit en verbeeldingskracht. De jonge productontwerpers creëren een ruimte om in te bewegen, te zitten en te ontdekken. Met als thema “design in een wereld van verhalen”.  De deelnemende ontwerpers zijn: Oato. Timo ten Broeke, Ellis van Aart, Mianne de Vries, Jorinde Verweij en Leonie & Lois.

 

Lees ook:Bieb vraag aandacht voor schoonheid ‘t alledaagse
Lees ook:Bibliotheek zoekt ontwerpers
Lees ook:Lezing en over design in bibliotheek
Lees ook:Spijkerbroekenfabriek in bibliotheek
Lees ook:Designavond over Zuid-Afrika in de bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.