Lezing en over design in bibliotheek

KlaasDesign reacties

Medewerkers van de bieb met hun spontane reactie op het werk van Sander Klaas van Veen.

Voor iedereen die meer over Design wil weten, organiseert Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein dinsdag 24 september (20.15 uur) een bijzondere lezing van auteur en journalist Jeroen Junte (1967) over de historische basis van Dutch Design: Van Rietveld tot Nu.

Junte schrijft over design in de Volkskrant, Eigen Huis & Interieur en internationale designbladen als FRAME Magazine. In 2011 verscheen zijn boek Hands on: Dutch Design in de 21e eeuw. Dit najaar verschijnt zijn nieuwe boek ‘Dit is design? 20 objecten die je moet kennen’. Na zijn lezing interviewt Jeroen Junte Dutch Design talent Sander Klaas van Veen. Deze ambitieuze en nuchtere jonge ontwerper richt van 16 september tot 8 december als tweede ontwerper een ruimte van 35m2 in de bibliotheek in.

Een jaar lang biedt de bibliotheek samen met het Amstelveense bedrijf Art Partner jonge ontwerpers een podium: Dutch Design in een wereld van verhalen. Sander Klaas van Veen combineert toegepaste kunst en design om interieurs, meubels en producten te creëren met een uniek verhaal. Speciaal voor deze presentatie ontwerpt hij enkele nieuwe meubels. Medewerkers van de bibliotheek zoeken voor alle bezoekers een serie boeken uit die refereren aan de verhalen achter zijn designs.

 

Op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl staat alles over de activiteiten. Kaarten zijn voor biebleden gratis, wel even reserveren. Niet leden betalen €7,50. Kaarten zijn online of in een van de bibliotheken te verkrijgen.

Lees ook:Bibliotheek zoekt ontwerpers
Lees ook:‘Reshaping the Every Day’ in bieb
Lees ook:Leren met robot stel op te knappen
Lees ook:Kenners van Marten Toonder in Bibliotheek
Lees ook:Bieb vraag aandacht voor schoonheid ‘t alledaagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.