Designavond over Zuid-Afrika in de bieb

Mariete de Haan

Mariete de Haan

In samenwerking met Art Partner en OA-Cultureel organiseert de Bibliotheek Amstelland op 11 februari (20.15 uur) ‘From Africa with Love’. Het wordt volgens de bieb een lekkere, creatieve en inspirerende avond. Cathal McKee houdt een lezing en interviewt Mariette de Haan van From Africa with Love over Zuid-Afrika en het spotten van nieuw design talent. Daarna kan men kennismaken met de ontwerpen en Afrikaanse wijnen van ‘No House wine’.

Kaapstad is in 2014 Wereld Design Hoofdstad, maar het werk van Zuid-Afrikaans ontwerptalent is ook in Amstelveen te zien. Tot en met 28 maart 2014 is de expositieruimte in de Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein geheel gewijd aan werk van een nieuwe lichting jonge ontwerpers uit Zuid-Afrika: Design in een wereld van verhalen.

Het nieuwe label ‘From Africa with Love’ reist regelmatig naar Zuid-Afrika en biedt in haar Amsterdamse galerie een platform aan het werk van zowel gevestigde ontwerpers als aanstormend talent. De collectie omvat originele ontwerpen. Afrikaans design is aan een enorme opmars bezig in de ontwikkeling naar een eigen creatieve identiteit. Het hoeft er niet Afrikaans uit te zien om Afrikaans te zijn.

Tegenwoordig is Zuid-Afrika voor veel kunstenaars en designliefhebbers een bron van inspiratie. Cathal McKee, creatief directeur van CMK1, weet hier alles van. Hij heeft 25 jaar ervaring in design en fashion branding en werkt veel samen met Zuid-Afrikaanse klanten en ontwerpers. In 2011 initieerde hij een design en fashion expositie in Kaapstad en twee maanden per jaar is hij in Zuid-Afrika voor zaken en inspiratie.

Na het interview biedt ‘No House’ Wine Zuid-Afrikaanse wijn uit Namaqualand in de West Kaap en Viljoensdrift uit Robertson wijnvallei. De naam ‘No House Wine’ vertelt het hele verhaal. Met deze wijn ondersteunt men de allerarmsten mensen met ‘No House’. Tijdens deze avond zullen diverse wijnen te proeven en te koop zijn. De opbrengst wordt gebruikt om de huisvestingsprojecten van stichting HomePlan te financieren. Kaarten zijn te bestellen in de bibliotheken van Amstelland of online via www.debibliotheekamstelland.nl

 

Lees ook:Bieb vraag aandacht voor schoonheid ‘t alledaagse
Lees ook:Bibliotheek zoekt ontwerpers
Lees ook:Lezing en over design in bibliotheek
Lees ook:Zuid-Afrikaans muziek- en dansspektakel in Schouwburg
Lees ook:‘Reshaping the Every Day’ in bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.