‘Brandhout’ als ontwerpen in bibliotheek

Het BBQ verhaal.inddDe donderdag in de bibliotheek aan het Stadsplein geopende expositie omvat een serie Brandhout en vele andere ‘ontwerpen met een twist’ van designtalent Sven Lamme. We wachten er nog op. Met “Schat, steek jij de BBQ even aan?” begon hij zijn verhaal bij de opening. Hij ontwierp de unieke BBQ van hout. Geen gedoe met aanmaakblokjes maar de BBQ in zijn geheel aansteken.

De BBQ is onderdeel van zijn serie ‘Brandhout’:  Materiaal dat eigenlijk bestemd was voor de brandstapel kreeg een nieuwe functie. Een vuurkorf, een BBQ, een kachel en een brandkast zijn zomaar wat objecten uit de serie. Niet echt gebruiksvoorwerpen, want ze zijn maar éénmalig te gebruiken. Maar door materiaal en object te combineren,  creëert hij een nieuw soort duurzaamheid en laat hij mensen nadenken over hergebruik, functionaliteit en waarde.

Design in een wereld van verhalen

De bibliotheek heeft nu een ruimte van 35m2 waar jonge ontwerpers hun werk kunnen tonen. Nu dus de ontwerpen van de 33-jarige Sven Lamme. De ‘Hangchair’ die kan worden opgehangen aan de muur, is te gebruiken om kleding op te hangen of waar men gewoon even op kan zitten. Zijn ‘1000 Chairs’, vernoemd naar het bekende designboek, is gemaakt van een aantal stoelmodellen van bekende ontwerpers die zijn samengevoegd tot één stoel. Of de stellingkast waar geen schroef of lijm aan te pas komt. Voorzien van een grafische print van een houtstructuur kan de kast zo in elkaar worden geschoven.

Het werk van Sven en de verhalen erachter zijn nog te bekijken en te gebruiken tot 8 september. Medewerkers van de bibliotheek zochten in samenwerking met Sven een spannende bijpassende collectie boeken uit.  De bibliotheek is nog op zoek naar nieuw designtalent. Meer info: www.art-partner.nl

 

Lees ook:Bibliotheek zoekt ontwerpers
Lees ook:Designavond over Zuid-Afrika in de bieb
Lees ook:Spijkerbroekenfabriek in bibliotheek
Lees ook:Bieb vraag aandacht voor schoonheid ‘t alledaagse
Lees ook:Lezing en over design in bibliotheek

Eén reactie op “‘Brandhout’ als ontwerpen in bibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.