Kinderjury Bibliotheek wijst beste kinderboeken aan

Zesentachtig kinderen lazen als leden van de Amstelveense kinderjury 585 boeken. Het kiezen van de beste kinderboeken 2007 was opnieuw georganiseerd door de Bibliotheek. ‘Het geheim van de circusdief' van Annele Scholtens kwam in de categorie tot 9 jaar als winnaar uit de bus, gevolgd door ‘Een pittig klasje' van Mirjam Oldenhave (2) en ‘Meester Jaap houdt van iedereen! (meestal)' van Jacques Vriens (3).

 

 

Winnaar van het beste boek voor kinderen van 9 tot 12 jaar werd ‘De ontvoering van de zwarte prinses' door Jacques Vriens. ‘Raadsels' van Mieke van Hooft werd tweede. De derde plaats werd gedeeld door drie boeken: ‘Verdwaald op zee' van Haye van der Heyden, ‘Ff wachtuh!' van Hans Mijnders en ‘De vloek van Pan' van Robin Raven.

Bibliotheek Amstelveen selecteerde boeken van bekende schrijvers als Mieke van Hooft, Mirjam Mous en Jacques Vriens, maar ook minder bekende en debutanten, zoals Monique van der Zanden, Marjolijn Hof en Robin Raven.

Zaterdag 12 mei kwam Erna Sassen naar vestiging Middenhoven, om er tijdens een kinderboekenfeest voor te lezen en te vertellen over het schrijven van boeken.
Erna Sassen volgde de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en speelde daarna in musicals, theater- voorstellingen en in drie opera's met Frank Groothof, door hem bewerkt voor kinderen. Zij werkte bij de radio en televisie. Vier jaar geleden begon ze met het schrijven van boeken voor kinderen. Haar boek De bende van de Bosduivels stond dit jaar op de lijst van boeken, die meedongen naar de titel van het beste boek van 2007, van 9 – 12 jaar.

Lees ook:Voor Amstellandse kinderjury ‘Operatie Nieuwsflits’ favoriet
Lees ook:‘Oorlogsgeheimen’ beste boek volgens Amstelveense kinderen
Lees ook:‘Oorlogsgeheimen’ in schouwburg
Lees ook:Leden gezocht voor Amstellandse Kinderjury (boeken)
Lees ook:Weer leden voor kinderjury gezocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.