‘Oorlogsgeheimen’ beste boek volgens Amstelveense kinderen

Het boek ‘Oorlogsgeheimen’  van Jacques Vriens is door een Amstelveense kinderjury uitgeroepen tot het beste boek voor de leeftijd 9-12 jaar. Op de tweede plaats in die leeftijdscategorie eindigde  ‘Verkocht’ van Hans Hagen en de derde plaats was voor ‘Verder dan ver’ van Wendela Walta. In de categorie tot 9 jaar won ‘Hoe word ik een zeemeerman’ van Sabine Wisman, gevolgd door ‘Mijn vreemde vriendin Hag en ik’  van Marjon Hoffman en ‘Frommel’  van Mary Schoon op een gedeelde tweede plaats. De jury werd samengesteld door Amstelland Bibliotheken en bestond uit 84 kinderen van 7 tot 12 jaar, die samen 529 boeken lazen. Zaterdag was er een slotfeest in de vestiging Westwijk met de schrijver Ruben Prins. Hij is de auteur van ‘Het Geheim van de dieventekens’ en de spannende detective voor ongeveer 11-jtrigen ‘Onder het donkere water’.  Ook schreef hij een jeugdboek over de taaislijmziekte cystic fibrosis met de titel ‘Laat me niet stikken’.  

Lees ook:Deelnemers gezocht voor Amstelveense Kinder(boeken)jury
Lees ook:Kinderen kiezen ‘Surprise’ en ‘Red mijn hond’ als beste boeken
Lees ook:Bibliotheek zoekt leden voor kinderjury
Lees ook:Kinderjury Bibliotheek wijst beste kinderboeken aan
Lees ook:Vertelling over ‘Kinderen van Amsterdam’ in bien Middenhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.