‘Oorlogsgeheimen’ in schouwburg

 

Scene uit Oorlogsgeheimen. Foto: Andy Doorhein

Op woensdag 15 oktober om 19.30 uur is de voorstelling ‘Oorlogsgeheimen’, naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens, te zien in Schouwburg Amstelveen. Een stuk dat veel goede recensies kreeg en is geproduceerd door Van Engelenburg Theaterproducties.

Het speelt in 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden. Zoals de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.


Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim. De voorstelling Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen. Het boek van Vriens is in 2008 getipt door de Nederlandse Kinderjury en won de Archeon Jeugdboekenprijs 2009. Jacques Vriens is een van de bekendste en meest succesvolle auteurs van kinderboeken in Nederland.

‘Oorlogsgeheimen’ is de tweede voorstelling van Van Engelenburg Theaterproducties naar een boek van Jacques Vriens. De producent kiest bewust voor de meer inhoudelijke boeken van die auteur. Eerder maakte hij de musical ‘Achtste-groepers huilen niet’, succesvol ontvangen en bekroond met de Musicalworld Kids Award 2011.

De cast van ‘Oorlogsgeheimen’ ziet er als volgt uit. Spel: Maarten Ebbers en Maria Noe. Regie: Pepijn Cladder. Muziek: Arthur Umbgrove en Alberto Klein Goldewijk. Script: Tom Sijtsma. Illustratie: Gerrie Hondius, opmaak: Geert Gratama. Decor: Elze van den Akker. www.Oorlogsgeheimen.com.

Lees ook:Familievoorstelling ‘Oorlogsgeheimen’ in schouwburg
Lees ook:‘Oorlogsgeheimen’ (9+) in schouwburg
Lees ook:‘Oorlogsgeheimen’ beste boek volgens Amstelveense kinderen
Lees ook:Kinderjury Bibliotheek wijst beste kinderboeken aan
Lees ook:Gratis boek voor groep 8

Eén reactie op “‘Oorlogsgeheimen’ in schouwburg

  1. Gerben Drosr

    Amstelveen mist een Stadsdichter.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.