Leden gezocht voor Amstellandse Kinderjury (boeken)

Ook in 2016 staat de Amstellandse Kinderjury, onder auspiciën van Amstelland Bibliotheken, weer op de agenda. Wie 9 jaar of ouder is en een eigen mening over boeken heeft kan er aan meedoen.

De bibliotheek heeft B-boeken (boeken geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar) uitgezocht om te lezen. De jurygroep komt drie keer bij elkaar in de periode van eind januari tot eind april. Die zijn gepland in diverse vestigingen van de bibliotheek. In die aan het Stadsplein op

26 januari, 8 maart en 19 april), in Westwijk op 30 januari, 12 maart en 23 april en in Aalsmeer op 25 januari, 7 maart en 18 april.

Tijdens de eerste bijeenkomst worden de titels van de te lezen boeken bekend gemaakt. De bibliotheek zorgt voor genoeg boeken, juryformulieren, limonade en iets lekkers. Kaartjes kosten €11,50 voor alle drie de bijeenkomsten inclusief het slotfeest.

Tijdens de bijeenkomsten gaan de juryleden speed-boek-daten. Zij krijgen tips over hoe het beste een boek te beoordelen en er wordt gepraat over de verhalen.

De top 3 stelt een jurylid zelf samen. De Amstellandse Top 3 (van alle juryleden) onthullen de bieb op 28 mei tijdens het eindfeest in de bibliotheek Westwijk. Er komt een bekende kinderboekenschrijver, die de kinderen het hemd van het lijf kunnen vragen (en een handtekening). Wie dat is blijft nog even een verrassing.

Kaarten voor deelname aan de Kinderjury zijn te verkrijgen via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl/kinderjury of in een van de vestigingen. Let op: inschrijven kan tot 20 januari.

 

 

Lees ook:Weer leden voor kinderjury gezocht
Lees ook:Deelnemers kinderjury (boeken) gezocht
Lees ook:Voor Amstellandse kinderjury ‘Operatie Nieuwsflits’ favoriet
Lees ook:Bibliotheek zoekt leden voor kinderjury
Lees ook:Bibliotheek zoekt weer kandidaten voor kinderjury

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.