Weer leden voor kinderjury gezocht

AKJ2017Ook dit jaar staat de Amstellandse Kinderjury weer op de agenda van de bibliotheek. Die wordt gevormd door kinderen van 9 en 12 jaar, die B-boeken (boeken geschikt voor die leeftijdscategorie) lezen en daar een eigen mening over hebben. Tot 23 januari kunnen gegadigden zich aanmelden via www.debibliotheekamstelland.nl (in linker kolom Kinderjury 2017 kiezen). Langskomen bij een van de vestigingen van Amstelland Bibliotheken kan natuurlijk ook.

De bibliotheek heeft de leukste B-boeken uitgezocht om te lezen. De jurygroep komt drie keer bij elkaar in de periode van eind januari tot eind april. Tijdens deze bijeenkomsten gaan de juryleden speed-boek-daten. Zij krijgen tips over hoe het beste een boek te beoordelen en praten met elkaar over de verhalen.

 

De top drie stelt ieder jurylid je zelf samen. De Amstellandse Top 3 (van alle juryleden) wordt op 28 mei onthuld tijdens het eindfeest in de bibliotheek Westwijk. Er komt een bekende kinderboekenschrijver, aan wie juryleden het hemd van het lijf kunnen vragen (en een handtekening).

De drie bijeenkomsten zijn zowel in de bibliotheek Stadsplein (24 januari, 7 maart en 18 april), Westwijk (28 januari, 18 maart en 22 april) als Aalsmeer (23 januari, 6 maart en 17 april). Tijdens de eerste bijeenkomst worden de titels van de te lezen boeken bekend gemaakt. De bibliotheek zorgt voor genoeg boeken, juryformulieren, limonade en iets lekkers. Kaartjes kosten €11,50 voor alle drie de bijeenkomsten inclusief het slotfeest.

 

Lees ook:Leden gezocht voor Amstellandse Kinderjury (boeken)
Lees ook:Deelnemers kinderjury (boeken) gezocht
Lees ook:Bibliotheek zoekt leden voor kinderjury
Lees ook:Bibliotheek zoekt weer kandidaten voor kinderjury
Lees ook:Voor Amstellandse kinderjury ‘Operatie Nieuwsflits’ favoriet

Eén reactie op “Weer leden voor kinderjury gezocht

  1. Frank Bikker

    Waarom wordt voor deze kinderboekenjury geld gevraagd? Dit soort zaken zijn toch ter promotie van lezen door kinderen. Hier moeten kinderen uit alle lagen van de bevolking aan deel kunnen nemen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.