Bibliotheek zoekt weer kandidaten voor kinderjury

Voor de jaarlijkse kinderjury zoekt Bibliotheek Amstelland weer leden van 8 tot en met 12 jaar. Tussen begin februari tot eind april lezen zij ieder minimaal vijf boeken en maken zij hun voorkeur bekend. Zo bepalen zij de top 3. Wie mee wil doen kan zich melden via een bij de bieb verkrijgbaar inschrijfformulier melden. De formulieren zijn ook te downloaden: www.debibliotheekamstelland.nl.  De juryleden komen naar drie bijeenkomsten, waarin zij de titels van de te lezen boeken horen,  speed ‘boek’-daten en tips krijgen over hoe een boek het beste is te beoordelen. Die bieb zorgt voor genoeg boeken, juryformulieren, limonade en iets lekkers. Tijdens het slotfeest in bibliotheek Westwijk, op 25 mei, wordt de Amstelveense Top-3 bekend gemaakt en is een bekende kinderboekenschrijver aanwezig.


Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus als je mee wilt doen, dan kan Wie mee wil doen kan tot 25 januari een formulier daarvoor inleveren.  Uit welke boeken de top 3 wordt samengesteld wordt pas tijdens de eerste bijeenkomst bekend gemaakt. Voor Westwijk is dit op 2 februari, voor de twee groepen Stadsplein op 29 en 31 januari en voor Uithoorn op 28 januari.

 

Lees ook:Deelnemers kinderjury (boeken) gezocht
Lees ook:Leden gezocht voor Amstellandse Kinderjury (boeken)
Lees ook:Bibliotheek zoekt leden voor kinderjury
Lees ook:Weer leden voor kinderjury gezocht
Lees ook:Bibliotheek op zoek naar kinderjury

4 reacties op “Bibliotheek zoekt weer kandidaten voor kinderjury

 1. Matilda Vaughan

  Selexyz : Met nu ook online een aanbod van maar liefst 1,2 miljoen boeken, e-books en luisterboeken, wordt de boekenliefhebber ook online van alle gemakken voorzien.

    /   Beantwoorden  / 
 2. frank bikker

  Veel kinderen die bibliotheek Middenhoven bezochten zouden hier ook wel wat voor voelen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. gerben

  Word volwassen, beste Frank. Ook de bieb op het plein moet eerdaags ruimte afstaan.
  E neemt alles over. En als de stroom uitvalt zijn we alles kwijt. Weg is weg.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Die hele bibliotheek in het stadshart moet weg. Die lokatie heeft niets met volkseducatie te maken, maar meer met show naar de buitenwacht. Bibliotheken moeten zo veel mogelijk bij schoolcomplexen of winkels waar de mensen dagelijks komen gesitueerd zijn.Daarnaast moet zij zich richten op hun kerntaak en dat is het lezen van boeken.
   Al die andere dingen blijven een paar jaar en dan is het weer weg.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.