Provocateur van de Arbeid

Liliane Ploumen

Liliane Ploumen

In het zicht van de verkiezingen putten de politieke partijen zich uit in alle denkbare stunts om de indruk te wekken dat zij toch echt de burgers vertegenwoordigen, hun belangen dienen en graag horen wat die wensen. De media worden bedolven onder persberichten over politieke café’s en markten, huis-aan-huis acties, uitdelen van taarten, fietstochten, lijsttrekkersdebatten en allerlei rariteiten om op te vallen. In de wijken struikelden de kandidaten van de diverse partijen voor het raadslidmaatschap de laatste weken bijna over elkaar. En allemaal zijn ze – als ik de kretologie mag geloven – sociaal, duurzaam, groen en sterk op de wijken gericht. Het bekende geluid dat eenmaal in de vier jaar klinkt. Na de verkiezingen zal blijken dat aan de meeste beloften een garantie was gekoppeld tot de uitgang van het stemlokaal. Dat is minder dan die van een beunhaas in de autobranche: die garandeert minimaal tot het einde van de straat.Intussen is wel duidelijk dat de landelijke politiek volledig de lokale overschaduwt. Althans voor zover het om nationale partijen gaat. Daar hebben lokale partijen geen last van, maar die beschikken doorgaans ook niet over landelijke publiciteitskanonnen. Wouter Bos zal zelfs in Amstelveen waarschijnlijk meer bekend zijn als politicus dan David de Jong, die hier toch al jarenlang heel ijverig deel uitmaakt van de gemeenteraad voor de enige plaatselijke partij die we rijk zijn: Burgerbelangen.

Overigens kunnen voormannen en –vrouwen van zo’n landelijke partij het ook net voor de raadsverkiezingen goed verpesten voor de plaatselijke zwoegers.  Zoals PvdA-voorzitter Liliane Ploumen, die  zondag met het rosse leger van het COC de Sint Janskathedraal in Den Bosch te bestormde. Zogenaamd om homoseksuele katholieken bij te staan in hun strijd voor deelname aan de communie, maar in feite natuurlijk gewoon om de katholieke kerk, haar leer en hiërarchie te provoceren. Sinds wanneer maken rode rakkers zich druk over interne kerkelijke strijdpunten?  Ik vraag mij af hoeveel van die demonstranten eigenlijk rooms katholiek is. En waarmee degenen die dat niet zijn zich eigenlijk bemoeien. Het is zoiets als wanneer de bisschoppen komen demonstreren tegen de op het socialisme gestoelde grondslagen en statuten van de PvdA.

Met alle respect voor de Amstelveense PvdA-raadsleden en wethouders die zich de laatste vier jaar voor de lokale gemeenschap hebben ingezet, ik vrees dat de actie van hun partijvoorzitter niet bijdraagt aan hun electoraal succes. Nou ja, misschien een paar homostemmen meer. Maar wie meent dat politiek en kerk, zoals staat en kerk, gescheiden zouden moeten zijn, kreeg van Ploumen niet bepaald het goede voorbeeld. Nee, ik ben geenszins katholiek. Verbaasd. Zou Ploumen trouwens rooms zijn?

Lees ook:Joël Voordewind (ChristenUnie) in Stadshart
Lees ook:‘Landelijke politiek domineert raadsverkiezingen’
Lees ook:Geheime politiek
Lees ook:Twee nieuwe partijen bij raadsverkiezing
Lees ook:VVD blijft ook in Amstelveen grootste partij

20 reacties op “Provocateur van de Arbeid

  1. Hans van der Liet

    Ploumen schijnt zich inderdaad te beschouwen als lid van de rk-kerk. Echt een bespottelijke actie. Wat is het volgende? Dat ze in de moskee in Amsterdam gaat demonstreren voor de vrijheid van moslims om schoenen te mogen dragen in de moskee? Of tegen de discriminatie van moslima’s die geen imam mogen worden? Ik ben benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Onno

    Ik denk dat als de homo’s wat jonger waren geweest , zeg zo ongeveer vlak voor hun pubertijd dat ze met alle liefde een heerlijk snoepje hadden gehad.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Geeft goed aan hoe hypocriet die homo’s zijn, Onno.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Johan Bos

    Pardon? Dit is een column (dus geen verslaggeving!) over o.a. de voorzitter van PvdA. Ik zie niet in wat die met de demonstratie bij de Sint Janskerk in Den Bosch heeft te maken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ik piep niet, maar probeer even wat uit te leggen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Johan Bos

        @ Meyer Lansky (of hoe je ook in werkelijkheid heet): dat weten we nu wel. Bedenk eens iets anders, zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Zeker niet voor professionals als jij….

          /   Beantwoorden  / 
  5. Onno

    Hypocriet Hans??? Dus als paters zich vergrijpen aan jonge jongetjes en deze daarna denken dat het gewoon is dat mannen het met mannen doen krijgen ze plots geen hapje meer in de kerk …. wie is er nu hypocriet ?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Die homo’s moeten optiefen uit de katholieke kerk en lekker lid worden van een voetbalclub. Daar kunnen ze naar hartelust zondigen en zoveel hosti’s eten als ze willen. Maar NIET in de Heilige Moederkerk!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Onno

    Mooie vorm van discriminatie Hans … is dat ook de stem van het CDA ??

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Anders dan de PvdA mengt het CDA zich niet in de interne aangelegenheden van de katholieke kerk. Hoe de rooms-katholieke kerk haar zaakjes regelt en aan wie zij welke rechten toekent is zaak van de kerk en niet van de politiek. Zoals de PvdA denk ik ook niet wil regelen dat vrouwen imam mogen worden in een moskee.
      Hoe zou jij het vinden als morgen Remco Pols van de PvdA Amstelveen zou zeggen: ik vind het discriminatie dat bij Roda 23 de veldspelers de bal niet met de hand mogen spelen en de keeper wel!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Onno

        Waar bemoeit het CDA zich niet meer zei je ??

        Hilversum (Van onze redactie) 9 januari 2009 – Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft de pauselijke nuntius in Nederland, mgr. Francois Bacqué, aangesproken op het verzet van de Heilige Stoel tegen een verklaring over mensenrechten en seksuele geaardheid. Ook heeft hij zijn bezorgdheid geuit over recente uitspraken van de paus die door homo’s als kwetsend en discriminerend worden ervaren. Dat heeft zijn departement gisteren desgevraagd laten weten, meldt persbureau ANP.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hans van der Liet

          Je bewijst weer eens het verschil niet te zien tussen het CDA en de Staat der Nederlanden. Jammer joh. Je vergeet dat Verhagen die acties onderneemt als minister van Buitenlandse Zaken. En niet als CDA-lid. Verschillende petten, waarde Onno.
          En tenslotte misken je, dat de minister niet probeert de interna van de katholieke kerk te regelen, maar de paus aanspreekt op zaken die naar BUITEN toe gaan (namelijk de uitspraken van de paus).
          Maar het mag niet zo zijn (en dat doet Verhagen ook niet) dat de minister wel even zal bepalen wie er wel of niet een hosti krijgt in de kerk.

            /   Beantwoorden  / 
      2. Johan Bos

        Dat vind ik een heel aardige, die over RODA. Maar ik heb niet de illusie dat die door de PvdA wordt begrepen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hans van der Liet

          Ik ook niet. Maar ik hoop dat Onno Zwerver nog niet zo ver heen is als de PvdA.

            /   Beantwoorden  / 
  8. Onno

    Wel lief van je dat de patertjes wel kinderen mogen misbruiken ..

      /   Beantwoorden  / 
  9. Hans van der Liet

    Hoe kom jij erbij dat van mij paters kinderen mogen misbruiken? Ben je weer stemming aan het maken?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Onno

      Nee hoor geen stemming , maar als kinderen door leden van de kerk misbruikt worden en daar zo van in de “war “zijn mogen ze blijkbaar geen kracht en geloof uitdiezelfde kerk halen… over hypocriet gesproken…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        Je vergist je wederom. Ze zijn van harte welkom in de rk-kerk om daar zoveel kracht en geloof te komen halen als ze willen. Alleen de Heilige Communie mogen ze niet ontvangen. Dat is nu eenmaal zo de regel in de katholieke kerk. Als ze per se een hostie willen hebben,mogen ze gerust ook naar de oud-katholieke kerk gaan, die doet niet zo moeilijk over hosties knabbelende homo’s en die biedt ook kracht en geloof. Bon voyage!

          /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Meyer Lansky: daar is eens een rechtszaak over geweest. Een lagere rechter sprak ooit iemand vrij die een agent voor homo had uitgemaakt, argumenterende dat dat geen scheldwoord is (op zich juist). Een hogere rechter heeft dat vonnis vernietigd, argumenterende dat in dit geval bepalend is of de aangesproken agent het als beledigend “ervaart” en dat dat in dit geval niet onredelijk was.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Hans van der Liet

    Eigenlijk wel ja.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.