Info over trouwen / scheiden en pensioen

downloadTrouwen en scheiden in relatie tot het pensioen is het onderwerp van het komende zogenoemde ‘pensioenmomentje’ van Zwitserleven. Dat wordt gehouden op elke eerste maandag van de maand in het hoofdkantoor van de verzekeraar aan Keerpunt.

De experts van Zwitserleven staan geïnteresseerden daar dan gratis te woord. In ongeveer 30 minuten krijgt men antwoord op persoonlijke pensioenvragen of loopt men met de specialisten samen door het PensioenInzicht.

“Belangrijk om te weten: We geven informatie, geen advies. Voor advies verwijzen wij door naar de onafhankelijke adviseur”, zegt Zwitserleven. Deze maand wil het bedrijf mensen graag bewust maken van de gevolgen van trouwen en/of scheiden voor hun pensioen.

Trouwen

Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven: “Trouwen is veelal een hele mooie en bijzondere ervaring in iemands leven. Elk huwelijk kent echter ook z’n zakelijke kant. Zo hebben de huwelijkse voorwaarden ook gevolgen voor het pensioen. Heeft je partner recht op een ANW-uitkering (Algemene nabestaandenwet) van de overheid als je overlijdt? En hoe is het pensioen van je werkgever geregeld? En ook omgekeerd: wat is er geregeld als je partner overlijdt? Vergeet ook niet door te geven aan je werkgever en pensioenuitvoerder dat je een partner hebt.”

Scheiden

Visser: “Het beëindigen van een relatie is altijd een moeilijke periode. Naast het verwerken van veel emoties, moet er bij een echtscheiding van alles geregeld worden. Ook je pensioen. De verdeling van pensioen is wettelijk geregeld, daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen het partnerpensioen en het ouderdomspensioen. Volgens de pensioenwet heeft de ex-partner recht op het partnerpensioen dat voor én tijdens de huwelijkse periode is opgebouwd. De verdeling van het ouderdomspensioen is geregeld in de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding. Jij en je partner hebben over en weer recht op de helft van het ouderdomspensioen dat er tijdens het huwelijk is opgebouwd. De wet staat toe dat jezelf afwijkende afspraken maakt, bijvoorbeeld door af te zien van elkaars rechten. Leg deze afwijkingen wel altijd goed vast.”

Acht momenten

Zwitserleven zegt mensen te willen helpen aan een financieel onbezorgde toekomst te werken. ‘Wat veel mensen niet weten is dat er in een mensenleven acht beslissende momenten zijn die een grote invloed hebben op het inkomen voor later: eerste baan, nieuwe baan, arbeidsongeschiktheid, eigen bedrijf, trouwen, scheiden, overlijden en met pensioen gaan’, meldt het bedrijf. ‘Op zulke momenten is het verstandig na te denken over later. Veel mensen laten dit achterwege en zijn daardoor onvoldoende voorbereid op hun financiële toekomst.’

PensioenMomentje

Op zwitserleven.nl wordt het belang van deze acht momenten in heldere animaties toegelicht. Maar voor wie nog verdere vragen heeft, organiseert Zwitserleven dus het ‘PensioenMomentje’. ‘Wij openen onze deuren voor iedereen, die meer wil weten over pensioen. Of je nu bij ons verzekerd bent of niet’, zegt de verzekeraar. Inschrijven voor het PensioenMomentje kan via: www.zwitserleven.nl/pensioenmomentje.

 

 

Lees ook:Vragenuurtje over pensioen bij Zwitserleven
Lees ook:Weer ‘pensioenmomentje’ bij Zwitser Leven
Lees ook:Info Zwitserleven over arbeidsongeschiktheid
Lees ook:Pensioen Avond bij Zwitserleven
Lees ook:Meer parkeerplaatsen bij Zwitserleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.