Info Zwitserleven over arbeidsongeschiktheid

‘Pensioen en arbeidsongeschiktheid’ is in juni het thema van het zogenoemde ‘PensioenMomentje’ op het in Amstelveen staande hoofdkantoor van Zwitserleven. Om mensen met algemene vragen over pensioen tegemoet te komen, organiseert de verzekeraar maandelijks (op de eerste maandag) dat ‘PensioenMomentje’. Experts staan geïnteresseerden dan op dat hoofdkantoor gratis te woord.

Zwitserleven wil deze maand werknemers er bewust van maken dat, als zij door ziekte niet meer kunnen werken, hun financiële situatie verandert. Zij krijgen meteen te maken met een lager inkomen, maar arbeidsongeschiktheid heeft ook gevolgen voor hun pensioen.

WIA

“Wie als werknemer langdurig ziek wordt, blijft in eerste instantie gewoon salaris ontvangen van zijn of haar werkgever. Meestal krijgt men gedurende het eerste jaar van ziekte het loon voor de volle 100% doorbetaald en wordt in het tweede jaar 70% van het laatstverdiende salaris uitgekeerd”, zegt Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven. Wie na twee jaar zijn werk niet kan hervatten, komt terecht in de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Visser: “Op basis van de WIA kun je een uitkering ontvangen, waarvan de hoogte afhangt van de mate van arbeidsongeschiktheid en je vroegere salaris. Maar met een WIA-uitkering bouw je geen pensioen op. Gelukkig loopt veelal de pensioenopbouw bij de pensioenuitvoerder gewoon door, zonder dat hiervoor nog hoeft te worden betaald. Maar mijn advies is: Neem wel even de tijd om hier goed naar te kijken, want ook in deze situatie is pensioen heel belangrijk voor je.”

Acht bepalende momenten

Zwitserleven zegt mensen te willen helpen aan een financieel onbezorgde toekomst te werken. Er zijn volgens de verzekeraar in een mensenleven acht beslissende momenten die een grote invloed hebben op het inkomen voor later: Eerste baan, nieuwe baan, arbeidsongeschiktheid, eigen bedrijf, trouwen, scheiden, overlijden en met pensioen gaan. Op zulke momenten is het verstandig na te denken over later, vindt Zwitserleven. Maar volgens de verzekeraar laten veel mensen dat achterwege en zijn zij daardoor onvoldoende voorbereid op hun financiële toekomst.

Op zwitserleven.nl wordt het belang van die acht momenten in animaties toegelicht. Maar voor wie nog verdere vragen heeft, houdt Zwitserleven dus elke eerste maandag van de maand het ‘PensioenMomentje’ op het hoofdkantoor in Amstelveen. De deuren staan dan open voor iedereen die meer wil weten over pensioen. Of men nu bij Zwitserleven is verzekerd of niet. In ongeveer 30 minuten krijgt men antwoord op persoonlijke pensioenvragen of lopen men samen met een expert samen door het PensioenInzicht. Daarbij wordt informatie, geen advies. Gegeven. Voor advies verwijst Zwitserleven door naar de onafhankelijke adviseur.

Men kan zich voor het PensioenMomentje inschrijven via: www.zwitserleven.nl/pensioenmomentje.

 

 

Lees ook:Vragenuurtje over pensioen bij Zwitserleven
Lees ook:Weer ‘pensioenmomentje’ bij Zwitser Leven
Lees ook:Info over trouwen / scheiden en pensioen
Lees ook:Pensioen Avond bij Zwitserleven
Lees ook:Meer parkeerplaatsen bij Zwitserleven

5 reacties op “Info Zwitserleven over arbeidsongeschiktheid

 1. Frank

  Heel leuk allemaal, maar wat kun je er aan doen als een staat;
  - in pensioenpotten begint te graaien, zoals al diverse malen is gebeurd.
  - de Aow leeftijd maar steeds wordt ópgehoogd , waardoor het m.n. voor mensen in zware beroepen steeds moeilijker wordt om dat pensioen te halen.
  - de staat de geldpers aanzet, wwardoor de rente kunstmatig laag wordt gehouden.
  - de mensen steeds zwaarder belast die wat opzij hebben gezet voor hun oude dag. Het is al jaren zo dat je een boete hiervoor krijgt. Elk jaar weer.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Op een partij stemmen die dit allemaal niet voorstaat. En je niet met cadeautjes laten lokken zoals een hra van een paar honderd euro (veel geld), maar later erachter komen dat je veel minder pensioen krijgt. Want dat stond net als die HRA ook in hun programma.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    De ellende is nu juist dat je als individu daar nu juist net wel voor kiest. De niet hebbers zijn altijd voor delen, maar de rest die denken dat ze wel iets hebben?

      /   Beantwoorden  / 
   2. P.G. van Faassen

    @R-v, dat HRA blijft wel een dingetje voor niets presterende zielig zijnde regressief zogenaamd benadeelden.

    @Frank, “De niet hebbers zijn altijd voor delen, maar de rest die denken dat ze wel iets hebben?”

    Niet hebbers willen niks delen, die willen afpakken.
    “De rest die denken dat ze wel iets hebben”, die hebben niets omdat ze dat denken.

    Het blijft tobben met die gekke communisten, die zich nu SP noemen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

     “Het blijft tobben….” zei de kapitalistische papegaai hangend in een doorzonwoning achter de lamellen.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.