Twee hotels, 750 kamers, in kantoorpanden Kronenburg

J.W. Groot

J.W. Groot

John Levie

John Levie

Nee zeg, zou er nog bij moeten komen dat B&W er tegen waren. In Kronenburg worden waarschijnlijk twee kantoorpanden omgebouwd tot hotel, met in totaal 750 kamers. Het college staat ‘positief’ tegenover de plannen van de eigenaren, meldt een persbericht. Logisch.

Het had dat eerder al toegezegd, nadat de raad er keer op keer op aandrong. De leegstand van kantoren is dramatisch dus elke herbestemming om die te verminderen is welkom. B&W zijn bereid alle benodigde procedures te doorlopen om de benodigde vergunningen af te kunnen geven, laten zij weten. Zij zijn al lang bezig eigenaren van kantoorpanden te bewegen tot herbestemming, maart volgens verantwoordelijk wethouder Groot valt het niet mee hen zover te krijgen.

Woningbouw is in Kronenburg niet toegestaan, wegens de nabijheid van Schiphol. Er kan namelijk altijd een vliegtuig neer storten bij het landen of stijgen, zoals ooit in de Bijlmer gebeurde. En dan moeten er zo weinig mogelijk mensen wonen. Ook al omdat vliegtuigen nu eenmaal lawaai maken, waartegen actiegroepen zich al meer dan een halve eeuw verzetten. Ook scholen mogen er niet komen. Maar voor een hotel, waar men bijvoorbeeld € 200 per nacht voor een kamer betaalt, maakt het gevaar blijkbaar niet uit.

Omdat de vraag naar kantoren lager zal blijven dan het aanbod is transformatie onvermijdelijk. Gezien de ligging van Kronenburg gelden de regels van het Luchthaven Indelingsbesluit (LIB). Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA) zegt blij te zijn met de initiatieven van de eigenaren van de kantoren. “De transformatie naar hotels is met de huidige regelgeving een van de weinige opties om leegstand van kantoren op Kronenburg terug te dringen. Als de hotels er komen, zal de leegstand van de kantoren in Amstelveen met ruim 27.000 m2 worden verminderd. Bovendien zullen de hotels een bijdrage leveren aan de aantrekkingskracht van Kronenburg voor (internationale) huurders.”

Volgens wethouder Vervoer John Levie (bbA) zijn er bij de toekomstige hotels voldoende parkeervoorzieningen op eigen terrein. “De hotels liggen straks gunstig bij de openbaar vervoerlijnen 5 en 51 en hebben daardoor goede verbindingen met de Zuidas en Station Zuid in de ene richting en het Stadshart van Amstelveen in de andere. Dat vergroot de aantrekkingskracht en zal mogelijkerwijs ook de verkeers- en parkeerdruk reduceren.”

 

Lees ook:B&W: studenten in lege kantoren Kronenburg
Lees ook:KPMG-gebouw mogelijk omgevormd tot woon- en / of zorgcentrum
Lees ook:Leegstand kantoren wordt maar niet minder
Lees ook:Gemeente kan weinig doen aan leegstand kantoren
Lees ook:Leegstand kantoren nu nog bijna 23 %

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.