Rabobank op zoek naar kandidaten ledenraad

Nu de regionale Rabobank, nadat het eerder was mislukt, het nieuwe bestuursmodel door de algemene ledenvergadering heeft geloodst, worden kandidaten voor de ledenraad gezocht. De besluitvormende ledenvergaderingen zijn afgeschaft en de directie vormt nu het bestuur. De coöperatie heeft geen door de leden gekozen bestuur meer. Wel is er een raad van commissarissen (RvC). De voorzitter daarvan heeft leden gevraagd zich beschikbaar te stellen voor de uit 35 mensen bestaande ledenraad, die per 1 januari aantreedt en wordt geacht de belangen van de leden te behartigen en klankbord van de directie te zijn.  Ook benoemt hij de leden van RvC. Wie zich kandidaat stelt voor de ledenraad wordt uitgenodigd voor een gesprek met een lid van de voormalige ledenadviescommissie, de RvC en de directie. In november en december kiezen de leden hun vertegenwoordigers in de ledenraad, overigens wel uit de kandidaten die dor RvC en directie worden voorgesteld.De ledenraad telt vijf kieskringen: bedrijven, private banking, particulieren Amstelveen, Ouder-Amstel en Weesp/Muiden. De raad praat viermaal per jaar met directie en RvC. Leden kunnen hun stem nog wel laten horen in de kieskringvergaderingen en de jaarlijkse ledenbijeenkomst, die overigens geen besluitvormende bevoegdheid meer heeft, zoals voorheen de ledenvergadering. www.rabobank.nl/amstelenvecht.

Lees ook:Ledenvergadering geen sturend orgaan meer bij Rabobank
Lees ook:Benoemingen ledenraad Rabobank
Lees ook:Jos Holla in RvC Rabobank
Lees ook:Raymond Dommanschet commissaris Rabo
Lees ook:Verzet tegen verwaterde Rabo-coöperatie blijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.