Benoemingen ledenraad Rabobank

Leden van Rabobank Amstel en Vecht hebben de laatste tijd hun ledenraad gekozen. Die behartigt, althans formeel, hun belangen. Sinds er geen bestuur meer bestaat, omdat voor een directiemodel is gekozen (directie is het bestuur) en de ledenvergadering niet rechtstreeks besluiten meer kan nemen, bestaat er een ledenraad.

Daarnaast is er een Raad van Commissarissen. De leden van de ledenraad die zijn (her) benoemd: Arie van Noord (Aalsmeer/Amstelveen), Volker Meuzelaar (Amstelveen), Sef van Ments (Amstelveen). Herenoemd zijn:  Willy Jones (Amstelveen), Paul van der Meer (Amstelveen), Guus Bierman (Duivendrecht), Frank van der Linden (Ouderkerk), Chantal Driessen (Muiderberg), en Albert Hooijer (Weesp). Verder werden benoemd: Carla Groenewegen (Weesp),  Hugo Mooren (Weesp) en Bert Rentinck (Abcoude).

Rabobank heeft geen aandeelhouders, maar leden. Volgens de bank worden hun belangen dus behartigd door een ledenraad van 35 personen. Naast een adviesrol heeft de ledenraad ook enkele zeggenschapstaken, zoals het vaststellen van de jaarrekening en het benoemen van leden van de raad van commissarissen van de bank.

 

Lees ook:Rabobank op zoek naar kandidaten ledenraad
Lees ook:Raymond Dommanschet commissaris Rabo
Lees ook:Jos Holla in RvC Rabobank
Lees ook:Ledenvergadering geen sturend orgaan meer bij Rabobank
Lees ook:Leden torpederen nieuw bestuursmodel Rabobank

Eén reactie op “Benoemingen ledenraad Rabobank

  1. gerben

    Kan er een persbericht van de bank getoond? Van dit bericht snapt een normaal mens niks.
    Ach:
    ooit een normaal mens ontmoet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.