Dochter Desmond Tutu in talkshow BV Amstelveen

Part-PAR-Par7866532-1-1-0Nadat de twee eerste edities wegens ziekte aan haar voorbij gingen, is burgemeester Mirjam van ’t Veld op maandag 27 maart (17.00 uur) wel van de partij in de lokale talkshow BV Amstelveen. Zij lanceert daar een website om het historisch besef van Amstelveners over hun stad op te vijzelen. Burgers kunnen op de site hun verhalen kwijt.

De burgemeester gaat in de talkshow, die wordt gehouden in Grand Café ’t Oude Dorp aan de Dorpsstraat 104, over haar inspanningen voor #mensenmakenamstelveen. Ook de in Amstelveen wonende dochter van bisschop Demond Tutu, Mpho Andrea Tutu, is in de talkshow present. Zij schreef samen met haar vader het boek ‘Made fot Goodness’. Daarin staat dat in principe alle mensen goed zijn, een opvatting die overigens niet helemaal in lijn is met de Bijbelse uitspraak in Romeinen 3:23 dat ‘allen hebben gezondigd’.

Nobelprijswinnaar (voor de vrede) Desmond Tutu is samen met Nelson Mandela steeds betrokken geweest bij het ANC in Zuid-Afrika. Voor muziek in de show zorgt Kurt Rosa en voor een gesproken column weer ds. Werner Pieterse. Presentatoren zijn stadsdichter Matthijs den Hollander en directeur Frank Huissen van de Vrijwilligers Centrale Amstelland.

 

Lees ook:BV Amstelveen en de nieuwe apartheid Zuid-Afrika
Lees ook:Première Tutu in poppentheater
Lees ook:Afrikaanse muziek- en dansshow in de schouwburg
Lees ook:Lichtbende met ‘Tutu’ in Poppentheater
Lees ook:Kliederkerk over David en Goliat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.