Afrikaanse muziek- en dansshow in de schouwburg

clip_image002‘Mothers of Africa’ heet de voorstelling op 22 maart (20.00 uur) in de schouwburg. Die wordt gegeven door Abafazi, een kleurrijke groep Zuid-Afrikaanse vrouwen. Met muziek, zang en dans geven zij de toeschouwer een kijk op hun leven. Een voorstelling vol bekende Afrikaanse hits en eigen composities, begeleid door traditionele instrumenten, zoals de icolongo (fluit), de uhadi, (snaarinstrument), de birra (tokkelinstrument), opzwepende drums en de melodische marimba.

Ook met de a capella gezongen liedjes in de schitterende kostuums, weten de abafazi, wat letterlijk vrouwen betekent, het publiek in het hart te raken.

De dynamische choreografie en een verscheidenheid aan dansstijlen zoals Pantsula, Township Dance en een mix van hedendaagse Afrikaanse stijlen zorgen voor een reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika.

Daar zijn de dames geen onbekende meer. Zo hebben ze Shakira begeleid op de Kick Off van het WK in 2012 in Johannesburg en ze waren onderdeel van de opening van de Olympische Spelen in China.

Tijdens de repetities voor deze nieuwe Afrikaanse theatershow overleed Nelson Mandela. Het werd een emotionele periode voor alle acht castleden, die meteen een eerbetoon aan Mandela in de show wilden opnemen.Met zang, dans en opzwepende ritmes brengen de Abafazi in hun voorstelling een eerbetoon aan één van de meest inspirerende leiders van onze tijd.

 Terwijl de herkenbare Afrikaanse klanken zich langzaam opbouwen, wordt toescouwers gevraagd mee te doen in de voorstelling, om zo de Afrikaanse ritmes zelf te ervaren.

 

 

Lees ook:Zuid-Afrikaanse vrouwen met show in schouwburg
Lees ook:Salsa les in Westend
Lees ook:Bluesband Mississipi Mud Pie in P60
Lees ook:Muziekschool leerlingen in musical Fame
Lees ook:Winnende familevoorstelling in Poppentheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.