BBA:’Kijk naar Ameland voor energie’

Jitze Bakker (bbA)

Jitze Bakker (bbA)

Weer een een-tweetje natuurlijk. Burgerbelangen (bbA) wil dat, na een bezoek aan het grootste Nederlandse park met zonnepanelen, op Ameland, dat ook in Amstelveen een integrale aanpak in de wijken op het gebied van energievoorzienig moet komen. Vandaar de vraag aan wethouder Peter Bot of die het Amelandse project wil betrekken bij de plannen door duurzaamheid. Natuurlijk wilde de wethouder dat, want die is voor duurzaamheid verantwoordelijk, hoort óók bij Burgerbelangen en ging mee naar Ameland. Waarna hij al meldde dat men in Amstelveen aan de slag gaat met wat daar is gezien.

“Het blijft nodig maximaal in te spelen op mogelijkheden en nu nog onmogelijkheden om een fossielvrije, circulaire en inclusieve stad te worden. Ter ondersteuning hiervan heeft de BBA een werkbezoek (geen paniek op eigen kosten!) gebracht aan Ameland””, zei fractievoorzitter Jitze Bakker van bbA woensdagmiddag. ”Daar is de gemeente in samenwerking met gas en energie bedrijven en de universiteit Groningen gewoon maar eens gestart met wat mogelijk was. Dit begon In de vorm van een coöperatie waar burgers eigenaar zijn en aan de knoppen draaien.”

Iets dergelijks wil hij blijkbaar in Amstelveen. “Natuurlijk gaat het op Ameland om een andere schaal met 1500 huishoudens”, besefte hij. “Maar een integrale aanpak zoals daar kan zeker voor Amstelveense wijken, ook bij nieuwbouw ten voorbeeld dienen. De wijkplatforms kunnen hier een belangrijke rol in vervullen.”

 

 

 

 

Lees ook:Burgerbelangen naar Ameland voor lesje energie
Lees ook:BBA: ‘De wijken in’
Lees ook:Bot weer lijsttrekker Burgerbelangen
Lees ook:Jitze Bakker fractievoorzitter bbA
Lees ook:Gemeente sluit aan bij regionale ombudsman

2 reacties op “BBA:’Kijk naar Ameland voor energie’

  1. KGB

    Volop ruimte in de Bovenkerkerpolder voor een hypermodern nieuw stadsdeel, met energiebijdrage aan heel de stad.

      /   Beantwoorden  / 
  2. frank

    Laat men eerst eens beginnen met (semi)openbare gebouwen ipv belastinggeld te in de vorm van subsidie te geven aan particulieren. Dan trekt iedereen er profijt van.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.