BBA: ‘De wijken in’

 

Jitze Bakker

Zoals het een coalitiepartij betaamt in Amstelveen staat ook Burgerbelangen (BBA) weer te juichen over de gemeentelijke Kadernota (voorlopige begroting). Dat bleek bij de behandeling ervan, woensdag.  Fractievoorzitter Jitze Bakker, die lovend de andere coalitiepartijen en B&W napraatte, wilde nog wel even kwijt dat het maatwerk van de gemeente moet worden opgeschaald tot ‘persoonlijk maatwerk’.

Evenals GroenLinks betoogde hij dat het bij het besturen van de stad niet alleen om euro’s gaat, maar ‘om het gevoel dat je luistert’.

Bakker: “Dat stelt ook een grote opgave aan vernieuwing in regelgeving, bevoegdheden en vernieuwing in systemen.” Hij vindt intussen dat het goed gaat met de zorg in Amstelveen, hoewel daar in de samenleving verschillend over wordt gedacht en hijzelf tegelijk ook moest toegeven dat er nog geen informatie beschikbaar is over de geleverde zorg.

Hij vindt intussen dat raadsleden zichtbaar, aanwezig en aanspreekbaar moeten zijn en inwoners en zorgaanbieders met elkaar verbinden.  En dat zij aan de slag moeten gaan in de wijken. Het raadhuis is niet meer het centrum van alles, betoogde hij. “De wereld verandert en het raadhuis is onderdeel hiervan”.

Lees ook:Gemeente sluit aan bij regionale ombudsman
Lees ook:Jitze Bakker fractievoorzitter bbA
Lees ook:Ook D66 / bbA tegen langs elkaar werken zorg
Lees ook:BBA:’Kijk naar Ameland voor energie’
Lees ook:Nog geen overstap naar regionale ombudsman

2 reacties op “BBA: ‘De wijken in’

  1. gerben

    Als er echt stront aan de knikker is: demonstreren bij Der Bogen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. piet

    Wat een idioot ben je om te zeggen dat het goed gaat met de zorg en tegelijkertijd zeggen dat je er nog geen info over hebt. Zo’n geval moet ons besturen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.