Tweede Open Dag en expositie Zorgvlied

Begraafplaats Zorgvlied aan de Amsteldijk 273 houdt op eerste pinksterdag (8 juni) tussen 11.00 en 17.00 uur voor de tweede keer een Open Dag. Naar de eerste, vorige week zondag, kwamen ongeveer 300 bezoekers. Die was volgens de directie een groot succes.

Tijdens de open dag is er ook een expositie, waarbij kunstenaars vorm geven aan het begrip Domus Aeterna (Eeuwig huis). De Domus Aeterna zijn (kleine) kastjes of huisjes die men op het graf plaatst en waarin dierbare spulletjes van de overledene worden bewaard.  Dat kunnen bijvoorbeeld de bril, eigen theekopje, een foto of knuffeldier zijn, maar ook asurnen.

De open dag begint met een kort welkomstwoord in de onlangs gerestaureerde Aula (Amsterdamse School). Daarna is er gelegenheid een uitgestippelde wandeling te volgen, langs alle monumentale en natuurhoogtepunten van Zorgvlied. Bijvoorbeeld langs het karakteristieke Chalet dat dienstdoet als kleine ontvangst- en opbaarruimte. Of langs het Lalibellum, het voor Nederland unieke grafkeldercomplex voor algemene graven. Ook kan de nieuwe Urnenwijk worden bezocht, De Paerl, die een oosterse of new agesfeer uitstraalt. De Paerl bestaat uit een lotusvijver met daarom heen porseleinen familie-urnen. De open dagen van Zorgvlied worden georganiseerd in het kader van de “week van de begraafplaats”. De rondwandeling met buitenexpositie zijn ook op 2de pinksterdag nog toegankelijk.

Lees ook:Open huis en expositie Zorgvlied
Lees ook:Weer Open Dag op Zorgvlied
Lees ook:Extra ‘open dagen’ op Zorgvlied
Lees ook:Aula op Zorgvlied feestelijk heropend
Lees ook:Zorgvlied poogt mensen met kleine beurs tegemoet te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.