Open huis en expositie Zorgvlied

Op de zondagen 1 en 8 juni houdt begraafplaats  Zorgvlied aan de Amsteldijk 273 tussen 11.00 en 17.00 uur Open Huis met  een wandelroute langs de mogelijkheden op Zorgvlied. Ook is er een bijzondere expositie waarbij kunstenaars vorm geven aan het Domus Aeterna (Eeuwig huis). De Domus Aeterna zijn kastjes of huisjes die men op het graf plaatst en waarin dierbare spulletjes van de overledene worden bewaard, zoals de bril, eigen theekopje, een foto of knuffeldier. Maar het kunnen ook asurnen zijn.

Naast de expositie is er ook een route uitgezet langs de reeds bestaande Domus Aeterna op Zorgvlied. De prototypen voor de expositie van de Domus Aeterna zijn o.a. gemaakt door kunstenaars uit de kring van Ida van de Lee, bekend van het project Allerzielen alom.

 

De open dag begint met een kort welkomstwoord in de onlangs prachtig gerestaureerde Aula (Amsterdamse School). Hierna is er gelegenheid om een uitgestippelde wandeling te volgen, die langs alle mogelijkheden op Zorgvlied leidt. Bijvoorbeeld langs het karakteristieke Chalet dat dienstdoet als kleine ontvangst- en opbaarruimte. Of langs het Lalibellum, het voor Nederland unieke grafkeldercomplex voor algemene graven. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de nieuwe Urnenwijk De Paerl, die een oosterse of new agesfeer uitstraalt. De Paerl bestaat uit een lotusvijver met daarom heen  prachtig  vormgegeven porseleinen familie-urnen.

Langs de wandelroute staan medewerkers van Zorgvlied die desgewenst tekst en uitleg kunnen geven. Bijvoorbeeld over de mogelijkheid om zelf een goedkope basisuitvaart van € 2499,- te regelen voor kleine gezelschappen. Zorgvlied speelt hiermee in op de steeds groeiende behoefte om uitvaarten ook voor een kleine beurs betaalbaar te houden, door deze zelf te regelen en uit te voeren.

De open dagen van Zorgvlied worden georganiseerd in het kader van de “week van de begraafplaats”. Elke Amsterdamse begraafplaats presenteert zich in deze week op een eigen dag of avond.

 

 

 

 

Lees ook:Tweede Open Dag en expositie Zorgvlied
Lees ook:Weer Open Dag op Zorgvlied
Lees ook:Extra ‘open dagen’ op Zorgvlied
Lees ook:Boek over 140 jaar bestaand Zorgvlied
Lees ook:Rondleiding op ‘groengoud’ Zorgvlied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.