Weer Open Dag op Zorgvlied

Met het oog op de ‘week van de begraafplaats’ wordt op Zorgvlied aan de Amsteldijk 273 te Amsterdam, zondag 31 mei (10.00 tot 17.00 uur) weer een open dag gehouden. Bezoekers kunnen dan volgens de gemeente genieten van de prachtige natuur en de bijzondere grafmonumenten op de monumentale begraafplaats. Ook kan men er in de aula (Amsterdamse Schoolstijl) een speeddate met de medewerkers krijgen om vragen te stellen over begraven, as bestemmingen, cremeren, e.d. Cremeren wordt eind 2015 mogelijk op Zorgvlied. Er wordt hard gewerkt aan de bouw van een crematorion.
Om 12.00 en 15.00 uur zijn er rondleidingen langs bijzondere graven en interessante plekken. Ook is op de open dag het karakteristieke Chalet geopend, een kleine ontvangst- en opbaarruimte. En men kan het Lalibellum bekijken, het voor Nederland unieke grafkeldercomplex voor algemene graven, en de Urnenwijk De Paerl, die een oosterse of new agesfeer uitstraalt.

De Paerl bestaat uit een lotusvijver met daarom heen porseleinen familie-urnen. In het kader van de week van de begraafplaats kan men van 1 tot en met 5 juni elke ochtend van 11.00 tot 12.00 uur deelnemen aan een informatiebijeenkomst met als thema: “Wat zijn de mogelijkheden op Zorgvlied?”. Verzocht wordt zich daarvoor van te voren aan te melden: 020-540 4927 of per email [email protected]

 

Lees ook:Tweede Open Dag en expositie Zorgvlied
Lees ook:Open huis en expositie Zorgvlied
Lees ook:Extra ‘open dagen’ op Zorgvlied
Lees ook:Weer ”kerst lichtjesnacht’ op Zorgvlied
Lees ook:Kerken en Zorgvlied open op monumentendagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.