Aula op Zorgvlied feestelijk heropend

Directeur Arpad Nesvadba en wethouder John Levie (rechts) bij het monument.

Een feestje op een begraafplaats, vorige week. Op Zorgvlied werden woensdag namelijk de Aula en het Chalet heropend. Ter gelegenheid daarvan onthulde wethouder Levie het herinneringsmonument Liefde van Jeannette Bijlmer. Met subsidie van de provincie begonnen de voorbereidingen voor de aularenovatie al in 2005. Her religieuze erfgoed werd in de oorspronkelijke monumentale staat terug gebracht. De aula is in 1930 ontworpen in de Amsterdamse Schoolstijl door K.J. Mijnarends en nu zowel gerenoveerd als aangepast aan de wensen van deze tijd. Via speakers en beeldschermen kunnen bijvoorbeeld grote gezelschappen tot 1000 personen, de plechtigheid buiten volgen. Presentaties met een professionele beamer en het uploaden van muziek is mogelijk. Om intimiteit en sfeer aan de ruimte te geven is een deel van de ruiten matglas en werd LED verlichting in kleur aangebracht. Ook is de oprijlaan verbreed, zodat aan beide zijden particuliere volgauto’s kunnen parkeren.

In het Chalet is een kleine opbaarruimte gemaakt, die ook als een kleine aula voor maximaal 20 belangstellenden kan worden gebruikt. Daarmee wil Zorgvlied de klant tegemoet komen wat opbaarmogelijkheden betreft. Het is nu voor kleine gezelschappen mogelijk gebruik te maken van een sfeervolle ruimte tegen relatief geringe kosten. Bij het renoveren van Zorgvlied was het de bedoeling met behoud van de unieke sfeer en cultuurhistorie bezoekers meer comfort te bieden en in te spelen op eigentijdse nieuwe ontwikkelingen. Zo is het Lalibellum (een grafheuvel voor algemene graven) gebouwd, een ecologische grafstrook aangelegd en een pad van zerken gemaakt.

Zorgvlied speelt ook in op de wensen van mensen uit andere culturen. In een Lotusvijver kunnen bijvoorbeeld familie-urnen worden geplaatst. Dit is een Aziatisch gebruik, waarbij de as van dorpsgenoten of familieleden samengevoegd wordt in één urn.

 

Lees ook:Open huis en expositie Zorgvlied
Lees ook:Weer Open Dag op Zorgvlied
Lees ook:Extra ‘open dagen’ op Zorgvlied
Lees ook:Tweede Open Dag en expositie Zorgvlied
Lees ook:Kerstavond: ‘Lichtjesnacht’ op Zorgvlied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.