Zorgvlied poogt mensen met kleine beurs tegemoet te komen

Begraafplaats Zorgvlied komt inwoners met een kleine beurs tegemoet. In het vervolg worden particuliere graven ook voor een periode van tien jaar aangeboden. Daarna kunnen nabestaanden beslissen of verlenging plaatsvindt. B en W constateren dat door de recessie meer mensen moeite hebben met het betalen van de uitvaartkosten. Daarom hebben zij de regel versoepeld dat een particulier graf altijd in één keer voor een periode van twinbig jaar moest worden afgekocht.  Door de nieuwe maatregel van het college kunnen de kosten worden gespreid.

Zorgvlied biedt trouwens meer mogelijkheden om de uitvaartkosten beheersbaar te houden. Zo werd recent gestart met de bouw van een kleine opbaarruimte, waarmee de kosten van afscheid en rouwvervoer kunnen worden beperkt. Met de ingebruikname van het ’t Lalibellum, vorige maand, kunnen nabestaanden kiezen voor een algemeen graf met volgens de gemeente de allure van een koopgraf. Tegen beduidend lagere kosten.

Volgend jaar begint Zorgvlied naar verwachting met de bouw van een crematiefaciliteit. Hierop vooruitlopend biedt de begraafplaats inwoners van Amstelveen en stadsdeel Zuid dit jaar aan kosteloos as te verstrooien. Volgens wethouder Jan-Willem Groot (CDA) kan door de nieuwe maatregelen iedereen zich een graf op Zorgvlied veroorloven.

Lees ook:‘Lichtjesavond’ op Zorgvlied
Lees ook:Rechtszaak om graf Harry Mulish op Zorgvlied
Lees ook:‘Allerzielen Alom’ op Zorgvlied
Lees ook:Bouw crematorion Zorgvlied begonnen
Lees ook:Weer Open Dag op Zorgvlied

Eén reactie op “Zorgvlied poogt mensen met kleine beurs tegemoet te komen

  1. gerben

    In gewone taal: voor kleine mensen is Zorgvlied – in de grond – schier onbereikbaar.

    Is een Spaarfonds Zorgvliet bij de Gemeente Amstelveen voor tzt een optie?

    Samen verder in & voor Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.