Ruim 2300 AV-handtekeningen ‘Red de Zorg’

‘Red de Zorg’, de door de vakbonden FNV en CNV op 1 mei gestarte volkspetitie, heeft de Amstelveen 2310 handtekeningen opgeleverd. De actie is plaatselijk gesteund door SP en GroenLinks.  Landelijk zij er meer dan 300.000 handtekeningen ingezameld.

Ook zorgmedewerkers hielpen. Er was steun van medewerkers van Ons Tweede Thuis (OTT) die zich hard hebben  ingezet om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. De 2310 ‘Amstelveense’ handtekeningen worden meegenomen naar Den Haag, waar zij vrijdag (19 juni) worden aangeboden aan staatssecretaris van Rijn.

Coördinator van de actie, OTT- medewerker Det van Kessel noemt de lokale actie succesrijk.  “We kregen talloze reacties van mensen die hun steun uitspraken voor het redden van een van de basisbehoeftes van de mens, de Zorg”, zegt ze. “ Ik weet dat behalve door ons er in Amstelveen nog meer handtekeningen opgehaald zijn, dus de stand voor de gemeente Amstelveen is in feite hoger.” Zo tekende bijvoorbeeld tijdens een in Amstelveen gehouden bijeenkomst van de Amsterdamse Artiestenclub vrijwel iedereen.

GroenLinks raadslid Stieneke Kruijer: “Toen het verzoek voorbij kwam om deze actie te steunen, aarzelde ik geen moment. Er gebeurt zoveel in de zorg. En de mensen om wie het gaat, zorgbehoefden en degenen die op de werkvloer werken, worden vergeten. Nu ik terugkijk op de reacties van de mensen in de straat word ik nog warm. Duidelijk is dat ook Amstelveen een ander zorgbeleid wil, waarin de mensen weer centraal staan.”

SP-fractievoorzitter Joep van Erp deelt die mening. “In eendrachtige samenwerking met GroenLinks en zorgmedewerkers, vooral die van Ons Tweede Thuis, hebben we niet alleen handtekeningen opgehaald, maar ook de mensen in Amstelveen bewuster gemaakt van alles wat er speelt in de zorg”, zegt hij. “Het gaat mis met de PGB’s, er zijn nog steeds veelverdieners in de zorg en tijdens de actie werd nog bekend dat vorig jaar 2 miljard is overgehouden. En intussen zijn ook in Amstelveen zorgmedewerkers ontslagem en ging bijvoorbeeld de verbouwing van Olmenhof niet door. Daarom ook vanuit Amstelveen het duidelijke signaal: Van Rijn grijp in.”

Lees ook:SP en GroenLinks in actie tegen zorgbezuiniging
Lees ook:‘Droomvakantie’ bewoners De Luwte
Lees ook:Vrees voor vastbinden dementerende Amstelveners
Lees ook:PvdA en GroenLinks: onderzoek overschot zorg
Lees ook:Honderden mantelzorgers meldden zich bij gemeente

3 reacties op “Ruim 2300 AV-handtekeningen ‘Red de Zorg’

  1. Frank Bikker

    Nog weinig als ik het aantal clienten en de familie daarom heen meereken. Ook weinig politieke partijen die zich hier achter hebben geschaard.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PG van Faassen

      Waaruit blijkt dat het allemaal niet zo erg is.

        /   Beantwoorden  / 
      1. piet rode

        Dat zou kunnen.
        Of dat de mensen het nog niet beseffen. Om je een financieel plaatje te geven. Iedereen die in een verpleeg/verzorgingshuis zit houdt zo’n 350 euro zakgeld over. Daarvan moet betaald worden: ziekteverzekering, bewassing, kledinggeld, tel, ontbijt, lunch. Als je dan het inkomen bekijkt van de meeste mensen dan is het al op. Mocht je eigen bezit of kapitaal hebben dan moet je daarvan ook per jaar 8% inleveren. Daarnaast zijn er nog vele zaken nu voor eigen rekening geworden.
        Het zou handig zijn dat vele mensen dit eens tegen het licht houden en dan eens gaan berekenen hoeveel erover blijft voor partner of kind(eren).
        Het max. bedrag van 2284 euro/mnd is dan bij wat eigen bezit vlot bereikt.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.