GL blij met opsporen jonge mantelzorgers

Groen Links rond logoDat de gemeente nu in kaart gaat brengen hoe groot de belasting is van jonge mantelzorgers en hoeverre die taak hun toekomst kan bedreigen, leidt tot gejuich bij GroenLinks. Die partij kwam vorig jaar met een door de hele gemeenteraad aanvaarde motie, waarin B&W werd gevraagd zulke jongeren op te sporen en teondersteunen. Naar aanleiding daarvan heeft het college van B&W nu een plan van aanpak opgesteld.

“Jonge mantelzorgers dreigen te weinig tijd over te houden voor sport, spel en onderwijs. Het is belangrijk dat door jongeren uitgevoerde mantelzorg in een gezin niet ertoe leidt dat het recht op huishoudelijke hulp wordt beperkt,” zegt raadslid Stieneke Kruijer.

Want sinds de overheid zelfredzaamheid en vrijwilligerswerk tot kern van het beleid heeft verheven, waardoor de werkloosheid in de zorg uiteraard toeneemt, dreigen ook jongeren in gedwongen mantelzorg daarvan de dupe te worden. Maar die moeten voldoende tijd krijgen voor hun opleiding en ontspanning, vindt de raad. Naar aanleiding van de motie heeft het college een plan van aanpak opgesteld. Op basis daarvan wordt in kaart  gebracht hoe groot de belasting voor de jonge mantelzorgers is. Het college streeft er op basis van de motie ook naar dat de aanwezigheid van jonge mantelzorgers niet meetelt bij de indicering van een gezin voor hulp in de huishouding.

Lees ook:Extra hulp voor jonge mantelzorger
Lees ook:Extra hulp voor jonge mantezorger
Lees ook:Gemeente spoort jonge mantelzorgers op
Lees ook:Wie zijn jonge mantelzorgers?
Lees ook:Probleemjeugd kiest zelf steun voor hulpplan

2 reacties op “GL blij met opsporen jonge mantelzorgers

  1. CeeBee

    Ik dacht heel even dat er stond GL blij is met het ontsporen van jonge mantelzorgers. Mijn verdorven geest ook..

      /   Beantwoorden  / 
  2. PG van Faassen

    @CeeBee, LOL.

    Maar hoe oud is jong?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.