Ziekenhuis krijgt oefenruimte

Vlnr: Roel Bakker (Rabo), Heleen van Huizen, Jacques Moors (RvB), Erwin Schols (Rabo) en Michel Barnas (voorzitter Medische Staf).

In ziekenhuis Amstelland blijkt vorige week feestelijk een verpleegkundige- en (para)medische oefenruimte, een zogenoemd ‘Skillslab’, te zijn geopend. Die kon worden ingericht dankzij een gift van huisbankier Rabobank Amstel en Vecht en de medische staf. Er ging een grote wens van het ziekenhuis mee in vervulling.

Kennis en vaardigheden moeten in de gezondheidszorg voortdurend worden getraind en getoetst om goede kwaliteit van zorg te kunnen garanderen, zegt het ziekenhuis.

Bij de officiële opening werden de media overigens zorgvuldig buitenshuis gehouden. irecteur Bedrijven Erwin Schols van de bank overhandigde een driedimensionaal schilderijtje van kunstenares Corry Ammerlaan- van Niekerk aan hoofd opleiding Heleen van Huizen.

De Voorzitter van de Raad van Bestuur Jacques Moors:  ‘Het skillslab is dé plaats om vaardigheden en daarmee de kwaliteit van zorg te ontwikkelen en te toetsen.’ Zowel verpleegkundigen als artsen en arts-assistenten kunnen in het skillslab aan de slag.  Werken en leren zijn in de gezondheidszorg niet los van elkaar te zien, zegt het ziekenhuis.  In het skillslab worden complexe verpleegkundige- en (para) medische vaardigheden geoefend, zoals het inbrengen van een infuus of katheter, behandelen van een open wond of het uitvoeren van een reanimatie. Dat wordt gedaan met fantomen, simulatieapparatuur en multimedia.

 

Lees ook:Open dag in ziekenhuis om jongeren naar zorg te trekken
Lees ook:ROC en ziekenhuizen vernieuwen met oeroud opleidingsconcept
Lees ook:Ziekenhuis Amstelland zevende in AD Top 100
Lees ook:Ziekenhuis sluit contract met Menzis
Lees ook:Ziekenhuis Amstelland scoort hoog met specialismen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.