Open dag in ziekenhuis om jongeren naar zorg te trekken

In poging jongenen voor een carrière in de zorg te winnen, vertellen medewerkers van Ziekenhuis Amstelland volgende week zaterdag1(9 maart), tijdens landelijke een Open Dag van de Zorg, over hun werk. Van 11.00 tot 15.00 uur is het ziekenhuis die dag open voor belangstellenden en in het bijzonder voor geïnteresseerde jongeren. Er is een beroepenmarkt met informatie over medische en niet-medische opleidingen in de zorg. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen bij de grote installaties onder het dak, waar zich het grote ziekenhuismagazijn bevindt, rolstoelen worden gerepareerd maakt en alle bedden schoon gemaakt. Ook de ambulancedienst staat voor de deur voor geïnteresseerden. Verder kunnen belangstellenden in het ziekenhuis een groot aantal medische en verpleegkundige zaken zelf uitoefenen.Bijvoorbeeld de handen wassen, zoals een verpleegkundige of arts dat doet, hartslag meten of zien hoe hoe een laboratoriummedewerker bloed prikt. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen in de operatiekamer. Ook op het programma: een cursus reanimeren, een presentatie over botbreuken en een heel circuit over voeding, zodat jongeren kunnen proeven of het beroep diëtiste misschien bij hen past.  Zie voor programma: www.ziekenhuisamstelland.nl.

Lees ook:Open Dag ziekenhuis druk bezocht
Lees ook:Ziekenhuis krijgt oefenruimte
Lees ook:Open Dag bij ziekenhuis
Lees ook:Open dag in het ziekenhuis
Lees ook:Open dag bij Ziekenhuis Amstelland

2 reacties op “Open dag in ziekenhuis om jongeren naar zorg te trekken

  1. marcel

    Een goed initiatief. Het is heel belangrijk dat er voldoende jongeren in de zorg gaan werken. Vooral in bejaardenhuizen en psychiatrische instellingen is veel nuttig werk te verzetten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. peter

      Helemaal mee eens, maar e.e.a. hangt wel af van de beloning. En zoals bekend is de beloning in de zorgverlening (behalve voor de managers) om te janken.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.