Open dag in het ziekenhuis

Evenals andere zorginstellingen houdt Ziekenhuis Amstelland weer open dag op 17 maart, van 11.00 tot 16.00 uur. Onder het motto “Kom kijken in het hart van zorg en welzijn” geven zorgorganisaties in het hele land een grote doelgroep de gelegenheid om kennis te maken met de wereld van zorg en welzijn. In het ziekenhuis openen veel afdelingen hun deuren. Ook patiëntenverenigingen en andere organisaties zijn aanwezig om hun werkzaamheden toe te lichten. Speciaal is de aandacht gericht op jongeren en kinderen die eens willen kijken in een ziekenhuis. Samen met het  NOVA-college wordt een beroepenmarkt georganiseerd. Daar is info over medische en niet-medische opleidingen in de zorg te verkrijgen.  Ook aanwezig zijn de afdeling Opleidingen en medewerkers van de afdeling Personeel & Organisatie van het ziekenhuis.

Verder is er een Ook op de informatiemarkt, medewerkers van het ziekenhuis over hun beroep vertellen en medewerkers van Amstelring bezoekers informeren over werken in de thuisbegeleiding en in de Voeding & Dieet adviesgroep. Ook is gedacht aan vermaak voor de kleinere bezoekers, zoals de kleurwedstrijd van Stichting Opkikker, alvast een foto laten maken om te kijken hoe een uniform of doktersjas staat.

Techniek en logistiek zijn andere elementen in een ziekenhuis, waarover veel informatie wordt verstrekt op de open dag. Daar zijn de medewerkers van het Facilitair Bedrijf aanwezig. Zij gunnen de bezoekers graag een kijkje bij de grote installaties onder het dak, het ziekenhuismagazijn,  en de technische werkplaats waar rolstoelen en de medische apparatuur worden gerepareerd. Er is een speciaal ingerichte operatiekamer gemaakt waar men zelf kan ontdekken hoe een operatie in z’n werk gaat. De orthopeden van het ziekenhuis leren de bezoekers hoe een knie te opereren en een hechting te maken. En internisten dagen hen uit  binnen korte tijd allerlei organen weer terug te stoppen in een pop. Er is verder een cursus reanimeren en de longlaborant vertelt hoe de longen werken. Van de eigen longen kan men even de inhoud meten. Met al die en nog veel meer aspecten van het ziekenhuis kan men op de open dag kennis maken.

Lees ook:Open dag in ziekenhuis om jongeren naar zorg te trekken
Lees ook:Open Dag bij ziekenhuis
Lees ook:Open dag bij Ziekenhuis Amstelland
Lees ook:Open dag Zorg en Welzijn ook in niercentrum
Lees ook:Open Dag ziekenhuis druk bezocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.