Ziekenhuis Amstelland zevende in AD Top 100

Ziekenhuis Amstelland is dit jaar op de zevende plaats geëindigd in de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad (AD). Dat werd zaterdag bekend. Het ziekenhuis zegt trots te zijn op die positie. Vorige week werd ook bekend dat Amstelveen het klantvriendelijkste ziekenhuis van Noord-Holland heeft. “Een extra compliment aan medewerkers en organisatie dus,” zegt Hans Broertjes, lid van de Raad van Bestuur. In de AD-rating eindige het ziekenhuis vorig jaar op de 27ste plaats. Volgens minister Edith Schippers is openbaar maken van medische prestaties een belangrijke stimulans om de kwaliteit te verbeteren. “Je ziet dat patiënten ziekenhuizen mijden waar ze geen vertrouwen in hebben.” Het AD publiceerde voor  de negende keer een Ziekenhuis Top 100. De lijst bepaalt jaarlijks aan de hand van objectieve medische data de kwaliteit van alle ziekenhuizen in het land.Het vorige week gepubliceerde onderzoek ‘Meest patiënt vriendelijke ziekenhuis’ van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) zette de beoordelingen van bezoekers van de website Zorgkaart Nederland op een rij. Er werd gekeken welke ziekenhuizen de hoogste beoordeling kregen. Hieruit bleek dat Ziekenhuis Amstelland landelijk de 14e plaats van klantvriendelijkste ziekenhuizen inneemt en in Noord-Holland zelfs de eerste plaats.

Elk jaar wijzigt de opzet van het onderzoek. Voor deze ranglijst is gebruik gemaakt van 33 kwaliteitscriteria. Daarvan zijn er 29 afkomstig van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, of van medische werkgroepen van het project Zichtbare Zorg, waarin de Orde van Medisch Specialisten, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties en verenigingen van medisch specialistisch samenwerken. Die 29 criteria hebben betrekking op medische handelingen van het ziekenhuis, bijvoorbeeld het aantal heroperaties, de aanpak van ondervoeding en het aantal risicovolle operaties.

De complete AD top 100 is zaterdag verschenen in de krant en nu ook online te bekijken op www.ad.nl. De Top 50 ‘Meest patient vriendelijke ziekenhuis’ verscheen afgelopen week op de website van de Nationale Zorg Jaarprijs, www.nzjp.nl. De lijst werd bekend gemaakt door de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) en Zorgkaart Nederland (www.npcf.nl en www.zorgkaartnederland.nl).

Lees ook:Weer roze lintje voor borstkankerzorg ziekenhuis
Lees ook:Ziekenhuis sluit contract met Menzis
Lees ook:Roze lintje borstkankerzorg voor ziekenhuis
Lees ook:Keurmerk kwaliteit en veiligheid ziekenhuis verlengd
Lees ook:‘Roze lintje’ voor ziekenhuis Amstelland

2 reacties op “Ziekenhuis Amstelland zevende in AD Top 100

  1. Frank Bikker

    Ik onderschrijf het hierbovenstaande artikel volledig, maar 1 miniscuul puntje van kritiek. Laatst moest ik wegens spoedgeval midden in de nacht uren daar zijn. Ik kreeg een brullende honger, dan sta je toch wel enigszins gefrustreerd voor een automaat te kijken naar een lekker broodje, waar je enkel met een chippas kunt betalen, terwijl je enkel cash bij je hebt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piet

      Had je je erotische speeltje een beetje te ver geduwd Frank:)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.