Weer roze lintje voor borstkankerzorg ziekenhuis

ZiekenhuisZiekenhuis Amstelland heeft ook in 2013 het roze lintje voor goede borstkankerzorg ontvangen van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Het ziekenhuis voldoet volgens die organisatie aan de sterk aangescherpte criteria en behoort tot de 66 ziekenhuizen in Nederland die het lintje behaalden. Het betekent dat in haar visie Ziekenhuis Amstelland zop basis van zowel patiëntervaringen als kwaliteit goede borstkankerzorg levert.

Jaarlijks wordt door de BVN de lat wat hoger gelegd, de eisen ten aanzien van kwaliteit van zorg worden stapsgewijs strenger gemaakt. Ziekenhuis Amstelland voldoet, aan het lintje te oordelen, aan deze criteria. Die zijn onder andere het aantal patiënten dat jaarlijks wordt behandeld (minimaal 100), het aantal patiënten waarvan een emailadres wordt aangeleverd bij de BVN om te benaderen voor patiënttevredenheid (minimaal 40%) en de samenstelling van het mammateam (multidisciplinair behandelteam).

Ziekenhuis Amstelland en het mammateam zeggen trots op het roze lintje te zijn, dat nu voor het vierde jaar achtereen is behaald. Het ziekenhuis zegt te streven naar uitstekende borstkankerzorg, vriendelijke patiëntbenadering en korte lijnen tussen behandelaar en patiënt.
Een deel van de ziekenhuizen dat in 2012 nog wel een lintje kreeg, krijgt dit nu niet, omdat onvoldoende informatie verkregen kon worden over de ervaringen van patiënten met de geleverde zorg of uit de patiëntervaringen bleek dat een ziekenhuis niet aan een criterium voldoet. Borstkankervereniging Nederland (BVN) geeft in 2013 aan 66 ziekenhuizen (74 procent) een roze lintje. In 2012 waren het er 78 (85 procent).

Lees ook:Weer borstkanker lintje voor ziekenhuis
Lees ook:Roze lintje borstkankerzorg voor ziekenhuis
Lees ook:‘Roze lintje’ voor ziekenhuis Amstelland
Lees ook:Ziekenhuis Amstelland zevende in AD Top 100
Lees ook:Ziekenhuis sluit contract met Menzis

Eén reactie op “Weer roze lintje voor borstkankerzorg ziekenhuis

  1. frank bikker

    Heel goed, gefeliciteerd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.