‘Energie ontbijt’ over oude huizen Randwijck

Op vrijdagochtend 3 november (08.30 uur) is er weer een zogenoemd energieontbijt. Het wordt georganiseerd door Duurzaam Amstelveen, Villa Randwijck en New NRG en vindt plaats in het gebouw van wijkonderneming Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10.

Tot 11 uur kan men er ideeën en tips uitwisselen over verduurzaming van een jaren ’30 woning.

Volgens BBA-wethouder Peter Bot van Duurzaamheid komt na drie ‘pilot’ EnergieOntbijten het gesprek over duurzaamheid in Amstelveen op gang. “Daarom heb ik besloten de energieontbijten voort te zetten:, zegt hij. “Doel is mensen met interesse in duurzaamheid bij elkaar te brengen, samen initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren. In Randwijck staan veel huizen uit de jaren ’30 en daar leeft de vraag: Hoe kan ik mijn huis verduurzamen, zonder het karakteristieke uiterlijk van de woning aan te tasten? Tijdens dit ontbijt geven enkele professionals hier tips over. Het is ook interessant voor bewoners van andere jaren ’30 woningen zoals in Elsrijk en Patrimonium.”

 Groen in de wijk

Sprekers zijn: Reinier Schneider van het Regionaal Energieloket over groene kansen in de wijk, Dave van Dongen van Greentec Sense over zonnepanelen, dakpannen en andere duurzame oplossingen, Matthijs Bourdrez van Solar Sedum over de combinatie van zonnepanelen en een groen dak en Carina Dijkhuis, aanjager van het Duurzaamheidsfonds in Amstelveen over de mogelijkheden van dit fonds. Aan deelname aan het ontbijt zijn geen kosten verbonden.

Wie mee wil eten, luisteren en praten kan zich aanmelden via de nieuwe coördinator van het EnergieOntbijt: Jacqueline Quarles van Ufford, [email protected]

 

Lees ook:EnergieOntbijt in de Meent
Lees ook:Derde energie-ontbijt in ateliers kunstenaars
Lees ook:Villa Randwijck naar ander pand
Lees ook:Zesde EnergieOntbijt in Elsrijk
Lees ook:Commissies voor groen en vuil in Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.