Zesde EnergieOntbijt in Elsrijk

Tweede energieontbijt

Er komt weer een door de gemeente via de organisatie Duurzaam Amstelveen georganiseerd zogenoemd EnergieOntbijt aan. Het wordt gehouden op woensdagochtend 31 januari is het zesde.

Thema dze keer: energie opwekken en opslaan in Elsrijk. Vanaf 8.30 uur zijn bewoners en ondernemers uit Elsrijk en andere geïnteresseerde Amstelveners welkom in de Stadsdorpskamer aan de Heemraadschapslaan 100. Samen met adviseurs gaan zij het gesprek aan en wisselen tips uit hoe zij het verduurzamen van hun woning kunnen realiseren. Het ontbijt duurt tot 11.30 uur.

“Dit EnergieOntbijt gaat over energie opwekken en opslaan in een jaren ‘30 wijk”, zegt de laaiend anthousiast over de energie-ontbijten zijnde BBA-wethouder Peter Bot (Duurzaamheid). De vraag is of huizen met beschermd dorpsgezicht ook geschikt daarvoor zijn en of op een dak van een huurwoning ook energie kan worden opgeslagen. Energie opwekken is ook onderdeel van het projectplan Duurzaam Elsrijk, één van de winnaars van het ‘Beste idee van Amstelveen’.”

Hans van Steenvoorden, voorzitter van Stadsdorp Elsijk: “Uit de wijkenquête van Elsrijk blijkt dat buurtbewoners niet alleen geinteresseerd zijn in maar zich ook willen inzetten voor duurzaamheid. Daarom verwelkom ik graag de organisatie van het energieontbijt die dit organiseert in opdracht van de gemeente Amstelveen.” Meer info over Stadsdorp Elsrijk en het projectplan Duurzaam Elsrijk is te vinden op www.stadsdorpelsrijk.nl.

 

Programma

Verschillende gastsprekers en (ervarings) deskundigen, zoals een leverancier van zonnedakpanelen (voor wie duurzaamheid dus een regelrecht commercieel doel heeft) vertellen wat er precies mogelijk is in woningen op het gebied van duurzaamheid. En zij melden ook wat zijn nu eigenlijk de successen en knelpunten bij het verduurzamen van een woning en de omgeving zijn. Energieadviseurs en ambtenaren bespreken samen met de deelnemers alle brandende vragen en ervaringen.

 

Aanmelden bij Jacqueline Quarles van Ufford, de coördinator van het EnergieOntbijt via [email protected]

 

Lees ook:EnergieOntbijt in de Meent
Lees ook:Energietransitie in oude woningen
Lees ook:Duurzaam ‘energie-ontbijt’
Lees ook:Eerste ‘energie-ontbijt’ gaat over elektrisch rijden
Lees ook:EnergieOntbijt voor Kronenburg en Bankras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.