EnergieOntbijt voor Kronenburg en Bankras

Er komt weer een zogenoemd EnergieOntbijt aan. Dat organiseert Duurzaam Amstelveen in opdracht van de gemeente op vrijdagochtend 15 december (08.30 tot 11.00 uur). Het wordt gehouden bij Huismeesters van Nest (Laan van Kronenburg 14). Bewoners en ondernemers uit de wijken Uilenstede, Kronenburg en Bankras-Kostverlorenhof – maar ook andere Amstelveners mogen meedoen – kunnen er met elkaar praten over vermindering van energieverbruik en duurzaam opwekken van energie.

Het is niet het eerste zogenoemde EnergieOntbijt en wethouder Peter Bot van Doorzaamheid (Burgerbelangen) zegt met deze aanpak bewust de wijken in te gaan om energiebesparing laagdrempeliger te maken. “Doel is te zorgen dat het gesprek over duurzaamheid in heel Amstelveen op gang komt”, zegt hij. “Vragen die centraal staan tijdens dit ontbijt zijn: Hoe kunnen we van elkaar leren om ons energieverbruik te verminderen? Helpen een duurzame school of energy battles tussen basisscholieren hierbij? Wat leren duurzame ondernemers en studentonderzoekers van elkaar? Welk leereffect heeft een energiescan van je eigen woning?”

Na een inloop met een biologisch ontbijt begint om 09.00 uur het doorgeven aan elkaar van successrn en uitdagingen van bewoners. Om 9:45 uur treden de gastsprekers op, onder wie Roos Wijkers, bestuurslid van Sameen (over wat studentonderzoekers en ondernemers voor elkaar betekenen), Arno van Wayenburg, woonachtig in Bankrashof en duurzaam ondernemer bij Innovaders (over hoe een duurzame basisschool bijdraagt aan een toekomstbestendige samenleving) en Huibert Spoorenberg, bouwkundig ingenieur bij Ofme (over wat je kunt leren van een energiescan van de eigen woning). Om 10.30 tot 11.00 uur worden conclusies getrokken en kunnen bewoners met de experts praten.

Wie mee wil ontbijten, kan zich aanmelden bij de coördinator van het EnergieOntbijt: Jacqueline Quarles van Ufford, [email protected]

 

 

Lees ook:Zesde EnergieOntbijt in Elsrijk
Lees ook:‘Energie ontbijt’ over oude huizen Randwijck
Lees ook:EnergieOntbijt in de Meent
Lees ook:Derde energie-ontbijt in ateliers kunstenaars
Lees ook:Eerste ‘energie-ontbijt’ gaat over elektrisch rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.