Inpreekavond over woonbeleid

GemeentehuisDinsdag 16 februari is er om 19.30 uur in het raadhuis een inspreekavond over het nieuwe woonbeleid in Amstelveen, vastgelegd in de zogenoemde ‘woonagenda’. Het concept heeft allang ter inzage gelegen, maar de gemeenteraad wil op die avond nog eens de meningen van inwoners en andere betrokkenen erover weten.

Men kan trouwens deze keer niet inpreken bij de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN), die op 23 februari over de zaak praat. Het gebruikelijke inspreekrecht komt daar – althans over dit onderwerp - namelijk te vervallen. Op woensdag 9 maart beslist de gemeenteraad over het nieuwe woonbeleid voor de komende jaren.

In de Woonagenda komen onder meer de door B&W gewenste doorstroming en toegankelijkheid van de sociale woningvoorraad, verduurzaming van de woningen, transformatie van de leegstaande kantoren en Amstelveen als beheergemeente na 2022 aan de orde.

Behalve inwoners, krijgen ook woningbouwcorporaties, woonbond, huurdersorganisaties, verenigingen van eigenaren en andere betrokken partijen de gelegenheid hun mening te geven op 16 februari. Wie daar wat zeggen wil, kan dat melden aan [email protected], onder vermelding van naam en het onderwerp waarover men het wil hebben.

De concept-Woonagenda heeft van 25 november 2015 tot en met 5 januari 2016 ter inzage gelegen. De er tegen ingediende bezwaren (door de gemeente eufemistisch altijd zienswijzen genoemd) worden in een ‘nota van beantwoording’ door burgemeester en wethouders ter besluitvorming bij de definitieve Woonagenda Amstelveen aan de raad aangeboden.

 

 

 

 

Lees ook:ChristenUnie wil reparatie ‘visieloos’ woonbeleid
Lees ook:SP wil achterstallig onderhoud in woonbeleid
Lees ook:VVD vóór inspraak al achter woonbeleid
Lees ook:Bewoners Stadshart tegen nieuwe aanpak huisvuil
Lees ook:Geen bezwaren burgers tegen uitbreiding KKC

3 reacties op “Inpreekavond over woonbeleid

  1. frank bikker

    Wat hebben al die zienswijzen voor zin?
    Men trekt zich er toch niets van aan, behalve als het geld oplevert natuurlijk. Dan mogen huizen en kantoren lang leeg staan zelfs, hoewel men met de mond het tegendeel belijdt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gerben

    Bovenkerkerpolder meldt zich voor bebouwing, vooral hoog en ook sociaal.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Stablabla

    Inpreekavond over woonbeleid? Gaan onze lokale politici nu ook nog preek houden?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.