SP: ‘Woningen van Woongroep Holland onveilig’

De corporatie Woongroep Holland, nu onderdeel van Eigen Haard, is niet bereid haar woningen op haar kosten te laten voldoen aan de eisen voor het door de politie gepropageerde keurmerk Veilig Wonen. Dat signaleert de SP, die zegt dat twaalf bewoners na een reeks inbraken een veiligheidsscan hebben aangevraagd, die in opdracht van de gemeente werd uitgevoerd door ‘Zone 3’. Uit de scan bleek dat de huurwoningen niet aan de eisen voor het keurmerk voldoen. Het aanbrengen van de noodzakelijke voorzieningen zou €1300 per woning kosten en de corporatie zij is niet bereid dat bedrag op tafel te leggen. Maar de bewoners mogen van haar ook zelf de beveiligingen niet aanbrengen, zou een medewerkster tegen bewoners hebben gezegd. De SP constateert dat de huurders in een volgens politie en gemeente onveilige woning wonen en daar niets aan kunnen veranderen. Zij vindt dat ontoelaatbaar en heeft de Woongroep er vragen over gesteld.Die heeft volgens de SP gezegd niet verder te willen gaan dan 50% van de kosten met een maximum van dan de  €350. Maar de huurders brengen daar tegenin dat de huiseigenaar de aanpassingen moet betalen en zij zelf altijd aan hun verplichtingen hebben voldaan door alle huurverhogingen op te hoesten. De SP zegt kopieën van de aanvragen voor de veiligheidsscan, de uitkomsten daarvan en de offerteaanvraag voor het aanbrengen van de aanpassingen in bezit te hebben. Zij heeft B&W ingelicht en hen ook laten weten de onveilige situatie onaanvaardbaar te vinden. De SP wil dat Woongroep Holland zo snel mogelijk met deze bewoners tot overeenstemming komt om daaraan een einde te maken.

Woongroep Holland vindt dat huurders zelf ook een deel van de kolsten voor beveiliging moeten betalen.  ”Door ons gebouwde woningen voldoen aan de eisen van het bouwbesluit. Dat geldt ook voor gerenoveerde woningen. Wij hebben ook voorlichtingsmateriaal waarin we wijzen op de mogelijkheid van de bestaande regeling dat wij de helft van de kosten betalen als een huurder het keurmerk wil hebben, dat inderdaad aan een maximum is gebonden,” zegt een woordvoerster. Zij geeft toe dat nieuwe woningen niet met keurmerk worden opgeleverd.

Lees ook:Woongroep Holland blijft beveiliging woningen weigeren
Lees ook:Woongroep Holland pakt illegaal onderhuren aan
Lees ook:SP steunt senioren in strijd tegen sloop woningen
Lees ook:Infocentrum herinrichting Bovenkerk dicht
Lees ook:Woongroep Holland koopt 12 flats in Vijverpark

2 reacties op “SP: ‘Woningen van Woongroep Holland onveilig’

 1. j

  onveilig ook door het aanbellen van bepaalde mensen, die zich voor een ander uitgeven,bv.als meeropnemer of van een thuiszorgorganisatie of.
  maar ook onveilig qua vallen enz.
  tot een paar jaar geleden, wisten gemeente en woongroep e.a. niet wat domotica was.
  dus toepassen ho maar…

    /   Beantwoorden  / 
 2. j

  meeropnemer=meteropnemer.

  waarom vervangen ze niet de oude achterdeuren in betere inbraakwerende deuren, maar geef de bewoners wel de mogelijkheid om er makkelijk een kattenluikje in aan te brengen/verwijderen..ff nadenken en plaats het slot boven de deurkruk (geschikter voor vele ouderen-levenloopbestendige deuren :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.