Woongroep Holland blijft beveiliging woningen weigeren

SP-fractievoorzitter Joep van Erp

Ondanks een inbraakgolf in een deel van Keizer Karel Park weigert Woongroep Holland de woningen daar veiliger te maken, zodat zij voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Uit een door de gemeente betaalde veiligheidsscan bleek dat sommige woningen een paradijs voor inbrekers zijn, maar de corporatie – nu onderdeel van Eigen Haard – is niet van plan daarin verandering te brengen. De zaak is aangekaart door de SP in de gemeenteraad, die met de verhuurder in gesprek wil komen. Volgens de corporatie moeten huurders zelf maar zorgen voor beveiliging en voldoen de woningen aan het zogenoemde Bouwbesluit. Huurders spreken dat tegen. Zone 3, die de scan uitvoerde, constateerde dat in een deel van de huizen vensters van kunststof aan met hout waren verbonden, wat in strijd zou zijn met de wetgeving. Bewoners kregen ook te horen dat zij, als zij zelf voor beveiligingsvoorzieningen zorgen, die weer moeten verwijderen als zij hun woning verlaten, omdat het onroerend goed nu eenmaal in de oude staat terug moet worden gebracht. En regeling die zij nogal krankzinnig vinden.De corporatie wil wel een vergoeding betalen als huurders hun woning aanpassen bij de eisen van het keurmerk, maar die is maximaal 350 euro, wat er op neer komt dat zij gemiddeld ongeveer duizend euro zelf moeten ophoesten. Intussen gaat de huur van de onveilige woningen geregeld omhoog en de huurders vinden dat daar beveiliging tegenover mag staan. De corporatie zelf zegt bij nieuwbouw en groot onderhoud wel de laatste richtlijnen op het gebied van de veiligheid na te streven, maar voelt zich blijkbaar niet verantwoordelijk voor de inbraakgevoeligheid van ouder vastgoed. De SP zegt de strijd tegen de inferieure staat van de woningen te blijven voortzetten.

Lees ook:SP: ‘Woningen van Woongroep Holland onveilig’
Lees ook:Ouderenwoningen veiliger tegen inbraak
Lees ook:Eigen Haard ‘geschrokken’ van Zwarte Bokaal
Lees ook:B&W: ‘Motie Jan Lievensweg correct uitgevoerd’
Lees ook:Woongroep Holland pakt fors uit met nieuwbouw

Eén reactie op “Woongroep Holland blijft beveiliging woningen weigeren

  1. j

    hoe oud zijn de huizen?hebben de voor-en achterdeuren een 3 puntssluiting?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.