B&W tegen verdere ‘verdichting’ stad met woningbouw

Weth. John Levie

Weth. John Levie

Anders dan vorige colleges van B&W is het huidige tegen zogenoemde verdichting – met woningbouw – van de bebouwde kom. Gekoppeld aan de veranderde economische omstandigheden menen B&W dat de al geplande nieuwbouw dan ook opnieuw moet worden heroverwogen. In elk geval gaan, als het aan het college ligt, de nieuwbouw voor Nifterlake in het gebied Langerhuize en de geplande bouw aan Zonnestein niet door. Ook wordt onderzocht of een plan voor een flat van 12 hoog aan de Van Heuven Goedhartlaan/ hoek Zonnestein niet kleiner en mooier kan. Dan zou het karakter van de buurt niet worden aangetast en de grondopbrengst voor de gemeente toch acceptabele zijn, menen B&W.Volgens wethouder Ruimtelijke Ordening John Levie moet de gemeente door de economische situatie prioriteiten stellen, onder meer in het belang van de uitvoering van het ambitieuze onderwijshuisvestingsplan. “Wij zijn genoodzaakt maximale opbrengsten uit grondexploitaties te behalen. Alle reden om kritisch te kijken naar de ruimtelijke ontwikkelingen,” zegt Levie. Sommige daarvan zijn volgens hem financieel niet meer haalbaar. “Daarom moeten we kiezen welke projecten per se door moeten gaan en welke we uitstellen, herprogrammeren of afblazen.”

Op het Nifterlaketerrein in Langerhuize (aan de Laan van de Helende Meesters) zou de gemeente vrijwel zeker miljoenen verliezen.  Levie: “Samen met het Zonnehuis en de betrokken particuliere initiatiefnemers bekijken we  nu of met een ander programma de exploitatie tenminste sluitend kan worden gemaakt. 

De geplande bouw van de 16 koopappartementen aan Zonnestein kan niet doorgaan in de huidige vorm, vinden B&W.  Zij komen daarmee tegemoet aan bezwaren van omwonenden, overigens na een uitspraak van de Raad van State. Die vond dat het plan een te grote impact op de buurt zou hebben. Met initiatiefnemer Woonzorg wordt overlegd over minder belastende alternatieven. Overigens zijn 26 huurappartementen aan Zonnestein wel in aanbouw.

Lees ook:Langerhuize nu ook in thuismaaltijden
Lees ook:Gemeente wil niet meer winkels wel woningen bij Groenhof
Lees ook:Pols: woningbouwtempo vertraagd door crisis
Lees ook:Schriftelijke vragen BBA over topsporthal
Lees ook:Aanhoudend verzet tegen kinderdagverblijf

25 reacties op “B&W tegen verdere ‘verdichting’ stad met woningbouw

  1. de schoolmeester

    Zou een heroverweging van terreinen die bestemd zijn voor kantoren ook niet een idee zijn. Er staat zo veel kantoorruimte leeg.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Els

      Daar zit wat in.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Ja, daar plaatsen we dan tehuizen voor incapabele dorpsonderwijzers.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Vesuvius

    Er blijken mensen te zijn die niet op een normale manier kunnen reageren op serieuze reacties van anderen. Jammer, het jaagt andere deelnemers alleen maar weg. Maar misschien is dit de bedoeling….!?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    Exact, Vesuvius, goed begrepen!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Zolang nieuwssites als deze worden misbruikt door sujetten die onder schuilnamen er een sport van maken om kritiek te spuien op eerzame politici en de beheerders dat zo wensen te handhaven, is er nog maar één optie over: zorgen dat zo min mogelijk mensen zich willen blameren op deze site nog te schrijven en wel door ze ter hoogte van de knieën af te zagen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. de schoolmeester

      Mag ik daaruit concluderen dat u vindt dat het klootjesvolk in deze democratie niet gerechtigd is om kritiek op zijn bestuurders en politici al dan niet terecht te spuien? Stemmen is toch ook anoniem.
      -
      En mag ik ten tweede concluderen, dat de heer Bos censuur op zijn blog dient toe te passen zolang men zijn eigen naam niet gebruikt?
      Hoe had u gezien dat de hr.Bos dit kan controleren? Misschien is de figuur Hans van der Liet ook een verzinsel? Ik weet het niet. Hij kan ook het kleine broertje van Bukito zijn? Wie het weet, mag het zeggen!

        /   Beantwoorden  / 
  6. Vesuvius

    Ik heb de afgelopen tijd juist veel mensen zien vertrekken – ook op andere sites – die zich WEL met naam en toenaam bekend maakten. Heeft u daar een verklaring voor?

      /   Beantwoorden  / 
    1. de schoolmeester

      Zou u de sites kunnen noemen, dan weten we ook beter wie u bedoelt?

        /   Beantwoorden  / 
        1. de schoolmeester

          Daar heb je gelijk in. Op die site ben ik ook wel eens over de schreef gegaan, maar wie niet? Ik ben er ook zelden op te vinden, in tegenstelling tot anderen, die zichzelf vaak nog tot de upper ten der maatschappij rekenen.

            /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Dat komt, waarde Vesuvius, omdat die eerbare mensen het zat waren dat iedere discussie ontaardt in moddergooien, scheldpartijen en vuilspuiterij zodra zich daar een anoniempje in mengt dat zich van achter de veiligheid van een valse naam helemaal kon laten gaan in de prettige wetenschap toch niet ter verantwoording te kunnen worden geroepen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. de schoolmeester

      Nou Hans dat viel aanvankelijk best wel mee, en op sommige punten was ik het nog wel eens met je eens, maar jouw probleem is dat je niet tegen mensen kan die een andere mening toegedaan zijn. Die zet je meteen neer als dom of je maakt ze belachelijk. Dan gaan de meeste weg en enkele blijven over en betalen met gelijke munt terug. Vervolgens denk je dat gewonnen hebt. Nou, ik vraag het me af.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Vesuvius

      Hieruit begrijp ik dat zij, die wel hun naam bekend maken, mogen moddergooien, schelden en vuilspuiten alsof het een lieve lust is. Vind ik een vreemde opstelling.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Frank, mensen met een andere mening dan de mijne ZIJN ook dom of belachelijk (jij bent toevallig beide). Dat mag hoor, we leven immers in een vrij land, maar verwacht niet van me dat ik erbij sta te applaudisseren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. de schoolmeester

      Zie Vesuvius 21:22

        /   Beantwoorden  / 
      1. de schoolmeester

        Ik dacht dat alleen God alles wist en geen mensen. Santpoort zit vol met dat soort figuren, hoor!!!

          /   Beantwoorden  / 
  9. Hans van der Liet

    Overigens is er voor anoniem stemmen een valabel argument, voor anoniem kritiek leveren niet.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Heeft u dat iemand horen of zien beweren, Vesuvius?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Vesuvius

      Neen, maar ik kijk naar de werkelijkheid. En dan blijkt dat u (onder uw echte naam) degene bent die voortdurend anderen beledigt, minacht en de grond in probeert te boren. Moet u zelf weten hoor, maar door zulk gedrag haken mensen wel af.

        /   Beantwoorden  / 
  11. Hans van der Liet

    En dat is ook precies mijn bedoeling, Vesuvius, om die sites droog te leggen! En inderdaad ben ik wel zo eerlijk en dapper om onder mijn eigen naam te schrijven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Vesuvius

      Dat is dan volkomen duidelijk. Ook ik geef me gewonnen.Au revoir!

        /   Beantwoorden  / 
  12. Hans van der Liet

    Heel goed, ik heb respect voor tegenstanders die hun verlies met waardigheid dragen. Adieu!

    Zou, nou Bikker nog en dan kan ik met vakantie.

      /   Beantwoorden  / 
  13. de schoolmeester

    Prettige vakantie Hans. Wat zal het dan weer gezellig druk worden hier als jij gelijk hebt, maar ik blijf terug komen en er zullen er altijd over blijven.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Hans van der Liet

    Inderdaad, domheid is van alle tijden. Maar goed, het kringetje schrijvers was al klein op beide sites en is nog weer kleiner geworden. Und das ist gut so.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.