Langerhuize nu ook in thuismaaltijden

Wethouder Groot (links) en directeur Langerhuize

De tijd nog redelijk smakelijke gerechten makende afzonderlijke keukens in de lokale zorgcentra aanwezig waren is voorbij. Alles komt nu, (nog) met uitzondering van Nieuw Vredeveld, uit de centrale gaarkeuken Langerhuize. En sinds Nieuw Vredeveld onderdeel is van de koepel Brentano – de voormalige stichting Bejaardenzorg Amstelveen, met onder meer ook Het huis aan de Poel – is de vraag hoe lang de keuken daar smakelijk en zelfstandig blijft. Langerhuize introduceerde donderdag ‘vers bij u thuis’, een op thuismaaltijden gerichte nieuwe service. Wethouder Groot van Economische Zaken was erbij, want de onderneming is natuurlijk een puur economische aangelegenheid. Net als de zorgcentra moeten mensen die de hap thuisbezorgd krijgen die zelf opwarmen. Langerhuize levert daarvoor een systeem en ook de dagelijkse boodschappen. Zodat bejaarden bijvoorbeeld, die volgens de gemeente zo lang mogelijk zelfstandig moeten blijven functioneren, helemaal de deur niet meer uit hoeven.Maar economie is nu eenmaal iets anders dan welzijn, de portefeuille van wethouder Koops, zodat haar collega Groot de directie en medewerkers van Langerhuize veel succes met de uitrol van de nieuwe dienst wenste. “Langerhuize speelt in op een behoefte in de lokale en regionale markt en werkt samen met lokale bedrijven, zoals de Spar Amstelveen en de Mealbutler.”

Lees ook:Ook in zorgcentra wonen nu eenmaal kiezers…
Lees ook:Wethouder loopt mee in zorgelijk Nieuw Vredeveld
Lees ook:Ferry van Groeningen voorzitter CDA-fractie
Lees ook:Kookcursus voor ouderen start 27 november
Lees ook:De pijnlijke afgang van Nieuw Vredeveld

5 reacties op “Langerhuize nu ook in thuismaaltijden

  1. frank bikker

    Na mij ter ore is gekomen, zijn vele bezorgmaaltijden niet lekker muv de firma Holterman. Het enige belangrijke wat geldt voor bestuurders in deze zijn de kosten. Overigens het hele beleid is daar op gericht, niet op het welzijn van de ouderen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

    Nu wij het toch over taalfouten hebben: het is ‘naar mij’
    en ‘met uitzondering van DIE van de firma’etc

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Hap!

        /   Beantwoorden  / 
  3. jo

    onlangs stond er 2x in de plaatselijke krant hoe slecht het eten van die Langerhuize was, tenminste voor Amstelmere, voor het ziekenhuis goed, denkelijk hoe duurder de maaltijd hoe beter, straks…..

      /   Beantwoorden  / 
  4. trix

    wat een kul verhaal je moet niet alles geloven wat ze zeggen en ik weet dat het eten goed is en dat heeft niets te maken met geld

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.