GroenLinks: ‘SP, kom met échte oplossing betaalbaar wonen’

Axel Boomgaars (GL)

Axel Boomgaars (GL)

Al voordat de SP voor het eerst tot de gemeenteraad is doorgedrongen, bindt GroenLinks de strijd aan met die nieuwe concurrent in de linkervleugel. Met het demonstratief slaan van de symbolische eerste paal voor vervangende bouw van gesloopte flats aan de Carmenlaan, aanstaande zaterdag, bedrijft de SP inderdaad alleen maar symboolpolitiek, reageert GroenLinks in een persbericht. De SP nodigde alle lijsttrekkers uit ook palen te komen slaan voor de naar haar mening beloofde nieuwbouw van sociale woningen. Maar GroenLinks beschouwt de zes jaar geleden beloofde vervanging van de Carmenflats op dezelfde locatie kennelijk als een gepasseerd station. “Wij roepen de SP op met échte oplossingen te komen,” zegt GL-kandidaat raadslid Axel Boomgaars. Hij gaat zaterdag overigens wel naar de Carmenlaan.Boomgaars:  “De SP doet het voorkomen alsof de gesloopte woningen aan de Carmenlaan niet vervangen worden. Dat is absoluut niet het geval. GroenLinks en PvdA hebben daar fors en meermalen op aangedrongen. Vorig jaar is door het college bevestigd dat het inderdaad gebeurt met extra sociale woningen aan Zonnestein, Lindenlaan/Olmenlaan en Appellaan/Notenlaan. Wat de SP nu doet is echt stemmingmakerij met hele oude koeien.”

Daarmee gaat GroenLinks er overigens aan voorbij dat de woningen op de andere locaties veel langer op zich laat wachten dan die aan de Carmenlaan zou worden gerealiseerd. En ook aan het feit dat destijds fel tegen de sloop gekante bewoners van de flats terugkeer naar hun oude woonomgeving in het vooruitzicht is gesteld.

“Gedram van de SP,” vindt Boomgaars die verwijzing naar terugkeerafspraken. Alle oorspronkelijke huurders hebben al een vervangende huurwoning aangeboden gekregen, redeneert hij. Maar niet op de gewenste en beloofde oude locatie. Boomgaars:  “Slechts een enkeling zou nog interesse hebben om terug te keren naar de Carmenlaan. Ik hoop dat de SP zijn energie gaat zetten op het belang van alle huurders, in plaats van op de wens van een enkeling.”

Hij zegt teleurgesteld te zijn en juist te hebben gehoopt op steun van de SP om wonen in Amstelveen betaalbaar te krijgen. Dat vereist creatieve oplossingen en een stevig front van betaalbaar wonen nastrevende partijen, meent hij.  Boomgaars: “De VVD wil hier niet één sociale woning meer. Als dat doorgaat worden honderden huurders er slachtoffer van.”

Hij zal wel aanwezig zijn bij het slaan van de symbolische paal. Naar zijn zeggen in de hoop dat de SP echt met oplossingen komt. “Ik ga daar graag het gesprek met ze aan!”

Lees ook:SP slaat symbolisch eerste paal voor nieuwbouw Carmenlaan
Lees ook:GroenLinks: banenproject voor isolatie-achterstand
Lees ook:Dakloos door faillisement projectontwikkelaar
Lees ook:Geen sociale woningbouw sloopterrein Carmenlaan
Lees ook:Gemeente compenseert schade corporaties voor Carmenlaan

11 reacties op “GroenLinks: ‘SP, kom met échte oplossing betaalbaar wonen’

  1. Frank Bikker

    Meneer Axel Boomgaars
    -
    Mag ik van u weten waarom u deze sektarisch verbale aanval uitvoert op de SP? Naar mijn smaak kunt u beter kijken naar punten van overeenkomst, zeker in een plaats als Amstelveen, waar de belangen van mensen met een gemiddeld inkomen of lager toch niet oververtegenwoordigd worden. De hr. vd Liet komt er rond voor uit. De rest hier niet, maar ze handelen jammergenoeg naar zijn inzichten. Daar dient u wat tegen te doen en u dient zich niet te buiten te gaan aan partij-politiek gekrakeel, waar de bevolkingsgroep die u zegt te vertegenwoordigen niets aan heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Frank, ik ben blij dat je mijn oprechtheid en openheid waardeert. Overigens heeft Axel het goed begrepen: Groen Links en SP vissen in dezelfde vijver van de have-nots. Groen Links kan wel de frontale aanval openen op de rijken en machtigen der aarde c.q. Amstelveen, maar op de eerste plaats verspeelt het dan de kansen op een wethouderspost en op de tweede plaats is het lompenproletariaat er evenmin mee gediend als zijn twee politieke vehikels, SP en Groen Links, straks allebei in de oppositie zitten. Axel, goed gedaan, jochie. Weiter so!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frank Bikker

    Geachte heer Axel Boomgaars
    -
    Ik heb nog geen antwoord mogen vernemen op mijn open vraag aan u.
    Of moet ik stellen: Wie zwijgt, stemt toe?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Axel Boomgaars

    Meneer Bikker, ik reageer op deze site altijd op persoonlijke titel, terwijl ik in dit persbericht spreek namens de gehele partij. Daarom wil ik niet dat op een site als deze, die twee perspectieven uit elkaar gaan lopen of dat er verwarring ontstaat. De vraag die u heeft en het advies wat u meegeeft, daar kunt u eigenlijk wel op reflecteren in ons bericht. Ten eerste voeren wij geen sektarische aanval uit op de SP. Wij zijn namelijk net als zij ook voor het meer bouwen van sociale huur, daarom gaan we ook op hun uitnodiging in. Ten tweede is de kritische noot die wij plaatsen bedoelt om helderheid te scheppen in hoe wij als twee partijen ook verschillen in opvattingen en tevens onze irritatie te uiten over de manier waarop de SP het thema aankaart. Wij vinden dat de SP te veel blijft hangen in gedoe van het verleden en tevens een verkeerd beeld schetst.
    Verder wil ik daar hier niet over uitwijden, ik ben hier namelijk niet om mijn partij te verdedigen, maar om zelf mijn eigen ideeën over het nieuws in Amstelveen te laten blijken. Als u zaterdag ook van de partij bent, ben ik graag als GroenLinks-vertegenwoordiger bereid er met u over te praten.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Frank Bikker

    Geachte hr Boomgaars,
    -
    Ik sta buiten de politiek, maar ik heb er wel een mening over. U laat dit bericht wel uitgaan via de media, maar vindt u dat niet verwarrend tov de meeste mensen die wel geinteresseerd zijn in politiek, maar niet in onderling geharrewar. Voor de rest verwijs ik naar mijn reactie over de SP. Mensen willen resultaten en eenheid zien , geen gekissebis.
    -
    Dat u zegt, dat u op deze site altijd op persoonlijke titel reageert, vind ik een zwaktebod. Zo spaart u de geit en de kool. U bent van GL of niet. Uw reaktie heeft schade toegebracht aan de partij (zie reactie HvdL)Mensen zien heus dat subtiele verschil wat u aanbrengt niet.
    -
    Voor de rest wens ik u een goed verkiezingsresultaat en goed politiek instinct toe.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Eenheid willen de mensen, Frank? (Of moet ik je vandaag Kees noemen misschien?)
    Misschien kunnen we dan proberen om een eenpartij-stelsel in te voeren. Dat leverde in nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie namelijk ook hele knappe resultaten op: zo’n slordige 60 miljoen doden in totaal.
    Het is verbluffend hoe jij als non-politicus een aanstormend talent als Axel Boomgaars zit te kapittelen omdat hij volkomen terecht het gedram van de SP aan de kaak stelt. Liever heb jij dat Groen Links gaat meehuilen met de wolven in het bos, dan te gaan werken aan oplossingen voor de toekomst.
    De SP is met afstand de meest waardeloze partij die straks meedoet aan de verkiezingen. Wie overweegt op die partij te stemmen, zou eigenlijk moeten overwegen eens een check-up te laten doen in een psychiatrische inrichting. Omdat die partij echter gouden bergen belooft aan de have-nots, oefent de SP op het lompenproletariaat een zekere, enigszins morbide, aantrekkingskracht uit. Groen Links is te verstandig en te fatsoenlijk om met die partij te pacteren. Vraag voor de gein eens aan mensen als EK-lid Yildirim, Mischa Lemaire, Rob Nijkamp, “Fred” (een oud-voorzitter vd afdeling Amstelveen) en Ronald Pino hoe er bij de SP met andersdenkenden wordt omgegaan. De SP of de goelag, dat is daar het motto. En met zo’n club zou Groen Links moeten gaan samenspannen? Frank, blijf jij maar liever boeken lezen in plaats van beleidsadviezen geven aan kandidaat-raadsleden. Ik heb nog een mooi boek voor je liggen van Solzhenitsyn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Die boeken las ik al toen jij nog op de kleuterschool zat, mijn beste. De SP is ook niet mijn cup op tea, maar daarom zijn ze wel degelijk bruikbaar als je bepaalde zaken voor elkaar wilt krijgen(vb meer sociale woningbouw in Amstelveen) Ik weet dat ik daarvoor niet tenminste bij de VVD en het CDA hoef te zijn.
      -
      Soms bang dat SP en Groen Links elkaar vinden op bepaalde punten wat toevalling niet in het CDA straatje past, Hans?

        /   Beantwoorden  / 
    2. Frank Bikker

      Leuke reactie Hans, totaal niet in tegenspraak met je eerdere!!!

        /   Beantwoorden  / 
  7. Peter

    Jammer dat er geen quote functie zit in dit blog.

    “Het is verbluffend hoe jij als non-politicus een aanstormend talent als Axel Boomgaars zit te kapittelen ”

    Hans, Hans,

    talent en groen links? Hoe kom je erop?
    Volgens mij begin je het een beetje te “losen”.
    Hoop dat het een grapje was.
    Of zit je nu vuistdiep in gl?

      /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Lichte ironie, Peter. Axel zit natuurlijk bij de verkeerde club, maar als jeune politicien is hij best oke qua presentatie en argumentatie. Zijn standpunten deugen niet maar hij weet ze tenminste wel sluitend te beargumenteren. Beter dan die rare lui bij de SP. Heb je dat onsamenhangende gepruttel van Madame Twint wel eens gelezen?

    @ Frank: voor een “unheilige Allianz” tussen SP en GL hoef ik niet bang te zijn, gelet op het onderlinge gekissebis tussen die twee partijen. Dat gaat prima zo. En omdat jij zo dol bent op mijn Latijnse citaten, geef ik je er nog eentje: divide et impera!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      In het verleden noemde je dat toch “puntige ironie?”

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.