Gemeente compenseert schade corporaties voor Carmenlaan

Doordat de sloop en nieuwbouw van de flats aan de Carmenlaan is opgeschort, gaat de gemeente samen met St. Lodewijk en Woongroep Holland onderzoeken welke schade die daardoor oplopen en hoe dat valt te compenseren. Zij hebben afgesproken dat daarover uiterlijk in september een overeenkomst op tafel moet liggen. Als zij er niet uitkomen, moet de rechter beslissen. Ook geldt een informatiestop voor de kwestie Carmenlaan.

 

Het al jarenlang slepende project Carmenlaan is stop gezet voor de Noord-Zuidlijn (metro) naar Amstelveen. De kans is groot dat grond in het gebied nodig is voor een halte en herinrichting. Ze gemeente houdt zich daarmee niet aan met de belanghebbende corporaties gemaakte afspraken, die schade lijden (een deel van de woningen staat leeg en zicht op nieuwbouw is er nog niet).
De bedoeling is nu dat de gronden van de corporaties aan de gemeente worden overgedragen. Daarvoor in de plaats krijgen zij grond op alternatieve bouwlocaties, bij de Lindenlaan. Toegezegde subsidie voor de Carmenlaan (500 duizend euro) gaat ook naar de ontwikkeling in dat nieuwe gebied. Daarmee denkt de gemeente een deel van de schade te hebben gecompenseerd. Over extra kosten door uitplaatsing van huurders aan de Carmenlaan, voor zover die anders niet gemaakt zouden zijn, moeten de partijen het nog eens worden. Naar die en andere aspecten van het gewijzigde beleid vindt onderzoek plaats. Ook heeft de gemeente met de corporaties afgesproken niets meer over de kwestie naar buiten te brengen, ‘tenzij dat voor een behoorlijke nakoming van de overeenkomst onvermijdelijk is' en dan met toestemming de andere partijen.

Lees ook:SP slaat symbolisch eerste paal voor nieuwbouw Carmenlaan
Lees ook:B&W: terugkeer naar Carmenlaan onmogelijk
Lees ook:College: slopen betaalbare huurflats niet asociaal
Lees ook:Speelveldjes op locatie flats Carmenlaan
Lees ook:SP wil alsnog herbouw flats Carmenlaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.